Medicina chineza Misterioase sunt teoriile chinezilor privind bolile si sanatatea. Chinezii iau in considerare si nivelurile de energie ale organelor, considerand ca suferintele apar si din cauza impotmolirii circulatiei energiei in corp si deze
Medicina chineza Misterioase sunt teoriile chinezilor privind bolile si sanatatea. Chinezii iau in considerare si nivelurile de energie ale organelor, considerand ca suferintele apar si din cauza impotmolirii circulatiei energiei in corp si dezechilibrarii balantei energetice. Filozofia medicinei chineze introduce in analiza si factorul suflet. Criteriul neglijat de medicina europeana. Chinezii sustin ca totul porneste de la balanta componentelor Yang si Yng. Yang inseamna bucurie si Yng, tristete. Iar cand Yang atinge un exces se transforma in Yng si invers. Daca un om se va bucura foarte tare, va urma o perioada de tristete.  Daca pancreasul sufera de un deficit de energie, iar stomacul este si el intr-o etapa de saracie energetica, omul este tot timpul ingrijorat, nemultumit, are tendinta de a analiza exagerat si amanuntele, despicand prea mult firul in patru. Si fiindca a venit vorba despre energie, in medicina chineza o mare importanta o au rinichii, despre care se zice ca sunt rezervorul de energie al organismului. Medicina clasica recunoaste ca cel mai gentleman organ este rinichiul. Cand rinichiul primeste semnale ca exista criza de energie in alte organe, el cedeaza din propria energie. E altruist si, pe buna dreptate, este alintat in indepartata Asie ca "Fantana vietii". In rinichi se gaseste energia ancestrala, parintii ne lasa mostenirea energetica in rinichi. Chinezii sustin ca exista doua tipuri de spirit in corp. Spiritul superior se afla in ficat si la moarte urca in cer, iar spiritul inferior se cuibareste in plaman si la moarte se duce cu corpul in pamant.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.