SONDAJ GALLUP - Pensiile, bata-le vina! Romanii isi (re)descopera premierul, cel putin asa reiese din ultimul sondaj de opinie realizat de Gallup si citat de Rompres.
Increderea in presedintele Traian Basescu a scazut in ultimele t
SONDAJ GALLUP - Pensiile, bata-le vina! Romanii isi (re)descopera premierul, cel putin asa reiese din ultimul sondaj de opinie realizat de Gallup si citat de Rompres.
Increderea in presedintele Traian Basescu a scazut in ultimele trei luni cu 20%. In acelasi interval, premierul Calin Popescu-Tariceanu a beneficiat de cresteri ale increderii, conform unui sondaj Gallup, citat de Rompres. Procentul celor care au multa sau foarte multa incredere in presedintele Basescu a scazut, din mai pana in iulie, de la 63% la 43%, trecand printr-o valoare intermediara de 59% in luna iunie. BENEFICIAR. In cele trei luni, de cresteri ale increderii din partea populatiei au beneficiat premierul Calin Popescu-Tariceanu (de la 14% la 21%); presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor (de la 7% la 12%), si presedintele PC, Dan Voiculescu (de la 3% la 9%). Procentul cumulat de "incredere multa" si "foarte multa" s-a mentinut constant in cazul lui Mircea Geoana (14%) si a scazut pentru presedintele PLD, Theodor Stolojan (de la 30% la 23%), si presedintele PD, Emil Boc (de la 19% la 16%, desi in iunie a atins un nivel de 27%). Pe de alta parte, presedintele PNG-CD. RELAXAT. Liderul PNG, George Becali, a beneficiat, si in luna mai, si in luna iulie, de incredere multa sau foarte multa din partea a aproximativ 25% dintre romani, iar in luna intermediara, iunie, a urcat la un maximum de 31%. GESTIONARE. In acelasi interval, numarul romanilor care sunt de acord cu modul in care Calin Popescu-Tariceanu isi exercita atributiile de premier a crescut de la 21% la 41%, atingand un nivel de 25% in iunie. In alta ordine de idei, sondajul releva faptul ca mai mult de jumatate din romani considera masura de marire a pensiilor ca fiind una foarte buna. De asemenea, 36% dintre cetateni considera masura ca fiind buna si numai 4% o apreciaza ca foarte proasta. In ceea ce priveste daca masura pune in pericol dezvoltarea economica, peste jumatate, 60%, dintre cei chestionati considera ca da, 21% opineaza ca nu, iar 19% nu stiu sau nu au un raspuns.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.