Liderul de la Kremlin este cea mai populara personalitate politica din Rusia, ecplipsindu-i total pe potentialii succesori la presedintie.

Presedintele Vladimir Putin este cel mai de incredere politician din Rusia, releva un sondaj rea
Liderul de la Kremlin este cea mai populara personalitate politica din Rusia, ecplipsindu-i total pe potentialii succesori la presedintie.

Presedintele Vladimir Putin este cel mai de incredere politician din Rusia, releva un sondaj realizat de institutul rus VTsIOM, citat de Reuters. Putin se bucura de increderea a 54% dintre rusi, iar 64% dintre acestia au declarat ca l-ar vota pentru alti patru ani la Kremlin daca un al treilea mandat consecutiv ar fi permis de constitutie. Conform unui sondaj realizat de institutul Levada, serviciile de informatii sint a doua institutie, dupa presedintie, in topul increderii. Fostul KGB a obtinut nota 3,65, pe o scara a increderii care merge de la 1 la 5.

Principalii favoriti ai cursei pentru prezidentialele din 2008, vicepremierii Dmitri Medvedev si Serghei Ivanov, nu au parte decit de increderea a 19%, respectiv a 17% dintre rusi. Doar o infima cota de 3% ar vota cu cei doi posibili succesori ai lui Putin. Liderul Partidului Comunist, Ghenadi Ziuganov, ar obtine tot 3% din voturi.

Partidul Rusia Unita, creatia lui Putin, ar obtine 46% din voturile alegerilor legislative din decembrie 2007, urmat, la mare distanta, de comunisti, cu 7%, si de ultranationalistii favorabili lui Putin din Partidul Liberal Democrat, cu 5%. Pragul electoral este de 7%.

Pozitia presedintelui rus in scandalul diplomatic provocat de refuzul extradarii la Londra a lui Andrei Lugovoi, suspectat de asasinarea fostului spion rus Aleksandr Litvinenko, este sustinuta de 52% din populatie. Doar 7% dintre rusi sint favorabili extradarii lui Lugovoi. Scandalul Londra-Moscova a facut ca 36% din populatie sa perceapa Marea Britanie ca pe un stat ostil, o crestere de opt procente fata de anul trecut.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.