Administratia Nationala de Meteorologie a transmis vineri o noua atentionare meteo cu codul galben pentru 17 judete si Bucuresti. Potrivit ANM, in aceste zone temperaturile vor creste, in zilele de simbata, duminica si luni, pina la 35-38 de grade si
Administratia Nationala de Meteorologie a transmis vineri o noua atentionare meteo cu codul galben pentru 17 judete si Bucuresti. Potrivit ANM, in aceste zone temperaturile vor creste, in zilele de simbata, duminica si luni, pina la 35-38 de grade si, izolat, chiar pina la 39 de grade.

Judetele afectate de canicula incepind de simbata sint Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Ilfov si Bucuresti. Duminica si luni, acestora li se vor adauga Braila, Galati, Buzau, Prahova, Dimbovita, Arges, Vilcea, Gorj si Constanta.

Duminica, in sudul judetelor Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu, cu totul izolat, sint posibile temperaturi de 39 de grade, se mai arata in textul atentionarii. In intervalul amintit, indicele de confort termic temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati in sudul si in sud-estul tarii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.