Acesti doi oameni care au avut mari momente de glorie si care, in perioade diferite, au influentat puternic opinia publica de la noi, fiecare in felul lui, fac si azi audienta la televiziune, dar numai in calitate de personaje-spectacol. I-am vazut joi noapte la Realitatea. Amindoi interesanti, amindoi de o vivacitate extraordinara si fiecare in parte stiind sa-si conduca jetul de vorbe ca pe focurile de artificii. Si totusi, nici unul, nici celalalt nu mai conteaza, acum, in politica, mai mult decit niste insi pitoresti. Ce, totusi, nedreptate! In comparatie cu toti mutii, agramatii si saracutii in idei din politica romaneasca, ale caror deschideri de gura, ca sa rasufle, sint confundate cu declaratiile politice, Paunescu si Pruteanu rostesc lucruri interesante si treziti din somn. Amindoi se pricep sa rastoarne, in vorbe, o situatie care nu le convine. Iar daca ii prinzi cu vreo greseala sau cu vreo "chestie" care nu le convine, te aburesc, profesionist, cu o vorba de spirit sau iti rastalmacesc impecabil cuvintele, incit, daca nu esti in stare sa te prinzi imediat de fenta lor, te trezesti ca le dai dreptate, pe moment, iar apoi ti se face jena sa recunosti ca te-ai lasat prostit de ei.

Adrian Paunescu, barba de bunic al Senatului sau de pustnic al politicii, pare mai degraba deghizat intr-o ipostaza care il enerveaza. Cind apare la televizor, motorul sau intern e turat ca pentru o cursa de Formula 1, iar barba lui alba incepe, parca, sa-l manince, ca si cum n-ar fi apucat sa se invete cu ea. Nu m-as mira daca Paunescu, in ipoteza ca ar reveni in linia intii, ar renunta la ea, pentru a-si compune o imagine agresiv intinerita de patriarh trecut pe la geriatrie.

George Pruteanu, care a descoperit, se pare, ce uriasa greseala a facut intrind in PRM, se straduieste sa se intoarca la singuratatea lui originara de pe vremea cind isi stringea voturi pentru Parlament ca independent, cu masuta, intrebuintind ca argument succesul unei emisiuni de televiziune... ("Doar o vorba sa-ti mai spun", pentru cei care au uitat.)

In emisiunea tv de joi seara, si unul, si celalalt au pariat pe problematicul viitor politic al lui Adrian Nastase, desi Adrian Paunescu, cel putin, ar fi trebuit sa stie ca partidul al carui senator este nu mizeaza pe aceasta intoarcere.

Ma indoiesc ca celor doi chiar le pasa de soarta fostului premier si sef al PSD. Dar, pentru amindoi, eventualitatea ca Nastase ar putea reveni functioneaza ca o probabilitate ca si ei se vor intoarce. Iar daca nu, Paunescu si Pruteanu ramin, oricum, cu incercarea de a mai trage o data, pe cont propriu. Pruteanu ca sa-si regaseasca locul din Senat, iar Paunescu pentru a redeveni solist de partid si luminator al natiei.