Republica Moldova a cerut sprijin international pentru a face fata consecintelor secetei de anul acesta, care a provocat pagube de circa un miliard de dolari, conform BASA-press. Presedintele Vladimir Voronin s-a intilnit cu diplomatii


Republica Moldova a cerut sprijin international pentru a face fata consecintelor secetei de anul acesta, care a provocat pagube de circa un miliard de dolari, conform BASA-press. Presedintele Vladimir Voronin s-a intilnit cu diplomatii straini acreditati la Chisinau pentru a le prezenta situatia dezastruoasa provocata de seceta, care este chiar mai intensa decit cea din 1946, din cauza temperaturilor care oscileaza in mod constant intre 38 si 40 de grade Celsius. Seceta a afectat 1,2 milioane hectare de culturi, adica 84% din terenurile arabile. Potrivit ministerului agriculturii din Republica Moldova, pierderile sint cotate la un miliard de dolari. Voronin a declarat ca Republica Moldova "depune si va continua sa depuna toate eforturile pentru a face fata acestei situatii, bazindu-se pe propriile resurse financiare", dar autoritatile vor fi nevoite sa reduca o serie de proiecte si programe de investitii prevazute de bugetul de stat si sa restringa unele proiecte sociale.

Presedintele a anuntat ca, in aceasta situatie exceptionala, Republica Moldova se adreseaza tarilor si organizatiilor internationale pentru a cere sprijin. Premierul moldovean a trimis mai multe scrisori omologilor sai, sefilor de stat si organizatiilor reprezentate la Chisinau.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.