Studiu - rasul imbunatateste calitatea laptelui matern Mamele binedispuse in timpul alaptarii asigura bebelusilor o sanatate de fier. Deoarece laptele mamicilor optimiste este imbogatit cu anticorpi, care protejeaza micutii de alergii si de in
Studiu - rasul imbunatateste calitatea laptelui matern Mamele binedispuse in timpul alaptarii asigura bebelusilor o sanatate de fier. Deoarece laptele mamicilor optimiste este imbogatit cu anticorpi, care protejeaza micutii de alergii si de infectii.  
Laptele matern are o compozitie unica de grasimi, zaharuri, proteine, vitamine, minerale si enzime. De aceea este hrana ideala pentru dezvoltarea bebelusului. Potrivit unui studiu japonez, rasul contribuie la cresterea cantitatii de anticorpi din laptele matern. Or, cu cat nou-nascutul beneficiaza de mai multi anticorpi, cu atat sistemul sau imunitar lupta mai eficient impotriva alergiilor si infectiilor. In ultimul timp, tot mai multi bebelusi sufera de infectii respiratorii, digestive, reactii alergice (eczema atopica) din cauza alimentatiei deficitare. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda hranirea exclusiva la san pana la varsta de 6 luni.    TERAPIE. In cadrul acestui studiu, la care au participat 60 de mamici, jumatate au vizionat un film de comedie, celelalte un program de stiri, evident mult mai putin amuzant. Dupa aceea au fost prelevate esantioane de lapte, iar bebelusii au fost examinati dupa alaptare. Rezultatul: bebelusii ale caror mame s-au amuzat copios inainte de alaptare prezentau un nivel mai crescut de anticorpi comparativ cu ceilalti. Autorii studiului le recomanda mamelor sa fie relaxate in timp ce-si hranesc pruncii, astfel incat micutii sa fie protejati de diverse boli. Pentru a se binedispune, cercetatorii le sugereaza mamelor lecturi si filmulete amuzante sau, pur si simplu, sa-si priveasca bebelusul dormind.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.