PROFESORI - pregatirea scade de la an la an In urma rezultatelor foarte slabe obtinute de profesori la examenul de titularizare a crescut numarul suplinitorilor in scolile romanesti. Suplinitori sunt cei care au obtinut la titularizare m
PROFESORI - pregatirea scade de la an la an In urma rezultatelor foarte slabe obtinute de profesori la examenul de titularizare a crescut numarul suplinitorilor in scolile romanesti. Suplinitori sunt cei care au obtinut la titularizare mai putin de sapte, nota minima necesara. Doar 39% dintre candidati au avut note de trecere, ocupand anul acesta posturile de profesori in urma repartizarii. Rezultatele arata ca situatia se agraveaza de la an la an, fiind din ce in ce mai putini profesori titulari, astfel incat numarul suplinitorilor creste.   CELE MAI SLABE CATEDRE. Din cei peste 30.000 de profesori care s-au inscris la concurs, doar 8.000 au reusit sa obtina nota de trecere anul acesta, potrivit Realitatea TV. Si doar 57% dintre ei au reusit sa ocupe un loc in invatamant. Ceilalti au ramas fara posturi pentru ca au avut prea putine optiuni completate pe formularele de inscriere sau din cauza numarului prea mare de solicitanti pentru acelasi post. Au ramas neocupate peste 6.000 de posturi din cele 11.000 libere. La catedrele de informatica, istorie, geografie si fizica au ramas cele mai multe posturi vacante, acestea urmand a fi ocupate de suplinitori, ca in fiecare an.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.