Incepe campionatul national de fotbal. Pentru unul dintre personajele principale ale acestuia, sezonul are o miza mult mai mare decit cea fotbalistica.

Gigi Becali a intrat pe ultima suta de metri a neobisnuitului sau pseudo-proiect
Incepe campionatul national de fotbal. Pentru unul dintre personajele principale ale acestuia, sezonul are o miza mult mai mare decit cea fotbalistica.

Gigi Becali a intrat pe ultima suta de metri a neobisnuitului sau pseudo-proiect politic. Neobisnuit, pentru ca e primul politician de angervura nationala care a urcat - sa ne amintim: la un moment dat, intr-un ritm ametitor -, combinind fotbalul cu politica. Pseudo-proiect politic fiindca, dincolo de ideile pe care i le insaileaza unul sau altii dintre locotenentii sai sin din care Gigi Becali retine doar ceea ce poate, singura tinta reala pe care o are patronul de la Steaua in fata ochilor este obtinerea puterii.

Becali vrea puterea, vrea la putere, vrea in preajma puterii; pina acolo insa are de trecut, in timp scurt, citeva probe foarte grele. Una din cele mai dure are legatura directa cu fotbalul. Priviti, va rog, la cifrele din sondajele de opinie ale ultimelor saptamani. Nu-i asa ca v-a sarit in ochi cota tot mai joasa a partidului condus de Becali? Un fapt cit se poate de explicabil, de altfel: campionatul de fotbal s-a incheiat, la Steaua au fost tulburari legate de banca tehnica si, oricum, echipa lui Becali incheiase gifiind returul. Or, cu Steaua palida, Becali si partidul sau se micsoreaza politic.

Acum incepe campionatul. Steaua nu se prezinta la start sub cele mai bune auspicii cu putinta. Are un antrenor nou, cu un palmares discutabil; Hagi e mai mult garantia esecului in materie de antrenorat decit a succesului. In plus, pentru a ajunge din nou in Champions League - competitie din care, in sezonul trecut, Gigi Becali a cules multe beneficii electorale -, Steaua are un parcurs foarte greu. Pe de alta parte, in campionat, echipa patronata de Becali nu porneste ca favorita.

Desi Becali e finul lui Hagi, poate ca amanunte invocate mai sus explica mai lesne de ce patronul de la Steaua e foarte tensionat, iar antrenorul de la Steaua, atit de speriat si de respectuos cind vorbeste despre cel care il plateste. La sfirsitul anului vin euroalegerile. Si la anul, alte alegeri. Fara fotbal si mai ales fara performanta, riscul de a rata in politica este maxim pentru Gigi Becali.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.