Turul Frantei - s-au adunat suporteri din intreaga lume  Suporterii din Australia au cheltuit mii de euro pentru a fi alaturi de campionul olimpic, Cadel Evans. Rutierul are sanse reale sa castige competitia, care se incheie astazi la Paris.
Turul Frantei - s-au adunat suporteri din intreaga lume  Suporterii din Australia au cheltuit mii de euro pentru a fi alaturi de campionul olimpic, Cadel Evans. Rutierul are sanse reale sa castige competitia, care se incheie astazi la Paris. Le Tour a adunat si anul acesta milioane de spectatori, care au urmarit show-ul velo de pe marginea drumului. Nu doar francezii se dau in vant dupa biciclete. In nord, entuziasti dupa rezultatul lui Tom Boonen de la Gent, belgienii au venit pana in Franta pentru a-si incuraja favoritul. Estul a fost al elvetienilor, care l-au avut pe Fabian Cancellara in fruntea clasamentului general, si al italienilor. Cand s-a trecut de Montpelier, in sud-vest, si s-a ajuns in Pirinei, parca toata caravana s-a mutat in Spania. Ibericii au populat traseul la fiecare etapa pentru a-l incuraja pe Alberto Contador. Nu doar tarile care se invecineaza cu Hexagonul au suporteri in Le Tour. Foarte multi olandezi, innebuniti dupa Rabobank, echipa care l-a suspendat pe Michael Rasmussen in momentul in care acesta purta tricoul galben, vin cu rulotele peste tot. Ca amintire, dupa ce trece caravana, ei dezlipesc de pe stalpi indicatoarele cu Le Tour si isi imbodobesc vehiculele.   FANATICI. Cei mai fideli suporteri ai ciclismului par a fi cei veniti tocmai din Noua Zeelanda si din Australia. Pe primii ii recunosti foarte usor dupa tricourile de rugby pe care le poarta. Pentru ei, asta e drapelul. Nu fac niciodata galagie si aplauda pe toata lumea. Australienii insa au ceva mai mult entuziasm in ei. Poarta dupa ei steaguri, iar atunci cand sunt in multime, pe randurile din spate, ridica deasupra capului cate o jucarie gonflabila in forma de cangur si striga ca disperatii numele lui Cadel Evans, de la Predictor Lotto. Kearyn Ferguson, o tanara de 23 de ani din Sydney, nu a pierdut nici o cursa din actuala editie a Le Tour. "Am venit cu prietena mea, Marlyn, pentru a fi alaturi de McEwen si de Cadel Evans. Primul a fost descalificat, ne pare tare rau, mai ales ca reusise sa castige etapa de la Canterbury, dar mergem inainte. Suntem alaturi de Cadel acum si ar fi o mare lovitura sa castige Le Tour. El nu este un ciclist oarecare, este campion olimpic", spune australianca. Excursia pana in Franta si toate drumurile facute aici i-au scos din buzunar cam 5.000 de dolari. "Am venit cu avionul pana la Londra, iar de acolo ne-am deplasat cu ce am putut. Am mers cu trenul, am facut chiar si autostopul, numai sa fim prezente la fiecare etapa", explica Marlyn, care recunoaste ca vacanta din aceasta vara n-o va uita foarte usor. "Ne-am facut rezervari din timp la campinguri. Am venit cu cortul, pentru ca este mai ieftin."  
Sorin Anghel (Montpelier)  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.