Postul european de stiri a inceput de vineri difuzarea unui reportaj despre proiectul minier de la Rosia Montana.

Locuitorii unui sat romanesc vechi se confrunta cu o dilema, se anunta in promoul televiziunii paneuropene. "O companie
Postul european de stiri a inceput de vineri difuzarea unui reportaj despre proiectul minier de la Rosia Montana.

Locuitorii unui sat romanesc vechi se confrunta cu o dilema, se anunta in promoul televiziunii paneuropene. "O companie canadiana promite slujbe si prosperitate pentru membrii acestei comunitati cuprinse de saracie, prin escavarea aurului pe care taranii il au sub picioare. Extragerea metalului echivaleaza insa cu distrugerea mediului, stramutarea comunitatii si un lac plin cu un cocktail de cianuri", spun realizatorii reportajului care este incadrat in rubrica intitulata "Europeans". Intrebarea cu care se confrunta locuitorii din Rosia Montana este, potrivit jurnalistilor de la Euronews, "Mizam pe auriu sau pe verde?"

Reportajul urmeaza sa mai fie difuzat simbata (la orele 12.15 si 17.15), duminica (la orele 09.15 si 14.15) si luni (la orele 12.15 si 15.45). Promoul emisiunii poate fi urmarit aici: (http://www.euronews.net/index.php?page=europeans&article=435129&lng=1&option=1#).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.