DRIVE-TEST - masina ultimului James Bond a ajuns si in Romania Ajuns la cea de-a treia generatie, Mondeo isi propune sa se impuna drept cea mai tare masina de pe segmentul sau, unde deocamdata legea este facuta de Volkswagen Passat si de Peugeot
DRIVE-TEST - masina ultimului James Bond a ajuns si in Romania Ajuns la cea de-a treia generatie, Mondeo isi propune sa se impuna drept cea mai tare masina de pe segmentul sau, unde deocamdata legea este facuta de Volkswagen Passat si de Peugeot 407.L-ati vazut pana acum doar in film. Ultima aparitie a celebrului "007", James Bond, nu se putea face in lungmetrajul Casino Royale fara o masina pe masura, iar aceasta a fost ultima creatie Ford, respectiv noul Mondeo.  EXTREME. De-a lungul traseului Bucuresti - Constanta si retur, am testat cinci din cele noua motorizari existente la vanzare in Romania, dintre care trei pe benzina si doua dieseluri. In ordinea capacitatii, acestea au fost Duratec 1,6 litri (110 CP), Duratec 2,0 litri (145 CP), Duratec 2,5 litri (220 CP), precum si doua variante Duratorq, de 1,8 litri si de 2,0 litri. Impresia cea mai puternica a lasat-o motorul de 2,5 litri, care a fost o desfatare. Montat pe o masina dotata cu maximum de echipare, respectiv Titanium X, acesta s-a ridicat la inaltime. Aceeasi senzatie am avut-o si pe cele doua dieseluri puse la bataie de Romcar SRL.  Echipare - Dotari excelente in standard Fabricat in Belgia, la uzina din Genk, noul Mondeo beneficiaza de patru variante de echipare, acestea fiind Ambiente, Trend, Ghia si Titaniu. Daca vorbim despre prima dintre ele, trebuie spus ca noul Mondeo este dotat din standard cu computer de bord, sistem de faruri cu stingere intarziata "follow me home", sistem inteligent de protectie, care include airbag pentru genunchi pe partea soferului, airbaguri frontale si laterale pentru sofer si pasager si airbaguri tip cortina, sistem de franare cu ABS si EBD (distribuitor electronic al fortelor de franare), centuri de siguranta fata, reglabile pe inaltime. De asemenea, exista si sistem de alimentare fara buson, care are si calitatea de a impiedica alimentarea eronata cu combustibil.   Aspect - Avangardist la interior Spre deosebire de predecesorul sau, noul Mondeo are linii evident mai agresive. Conceptul dupa care constructorul a gandit masina se cheama "Kinetic", iar asta se vede foarte bine din exterior. Vazuta din partea frontala, fara indoiala ca noul Mondeo este Fordul cel mai "suparat" scos in ultimii ani, si acesta fiind un motiv, pe langa cele legate de echipari, pentru care dealerii din Romania socotesc ca autoturismul ar trebui mai degraba incadrat alaturi de BMW Seria 3 si Audi A4. La interior, masina difera mult in functie de varianta de echipare. Daca e sa vorbim despre Titanium X, masina care a impresionat cel mai tare, aceasta beneficiaza de o plansa de bord aproape SF. Afisajele electronice sunt excelent realizate, iar intregul bord capata un aspect mai degraba de avion.    


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.