La o saptamina dupa ce un urs din Zarnesti a fost impuscat de vinatori pentru ca ar fi ucis un om, Directia Sanitar-Veterinara Brasov a redactat un raport preliminar. Documentul a fost intocmit pentru "a preciza provenienta ursului impuscat de gestio
La o saptamina dupa ce un urs din Zarnesti a fost impuscat de vinatori pentru ca ar fi ucis un om, Directia Sanitar-Veterinara Brasov a redactat un raport preliminar. Documentul a fost intocmit pentru "a preciza provenienta ursului impuscat de gestionarii Fondului de vinatoare Zaganul si de a efectua o posibila corelatie intre animalul omorit si cel care a cauzat accidentele din Zarnesti, precum si de a se stabili un cumul de masuri care sa preintimpine evenimente de acest gen", spun reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare Brasov.

Una dintre concluziile raportului este aceea ca ursul impuscat provine din captivitate. Insa specialistii veterinari nu au putut identifica locul, neexcluzind totusi posibilitatea ca animalul sa apartina rezervatiei Libearty Zarnesti.

Nici in ceea ce priveste identificarea ursului, veterinarii nu au facut prea multi pasi inainte, raportul preliminar precizind: "In momentul de fata nu se poate face o corelatie in proportie de 100% intre ursul care a ucis un om in zona Zarnesti si ursul impuscat de catre gestionarii Fondului de vinatoare Zaganul".

Comisia de ancheta - formata din reprezentanti ai Directiei Veterinare, Garda de Mediu, Agentia de Protectia Mediului, Directia Silvica, Inspectoratul Judetean de Politie, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vinatoare, Serviciul Judetean de Medicina Legala si reprezentanti ai Corpului de Control al prefectului din Brasov - va continua investigatiile saptamina viitoare, cind se va emite un raport final.

Localnicii din Zarnesti au intrat din nou in alerta dupa ce, miercuri noapte, un alt urs a coborit din padure, provocind pagube in citeva gospodarii. Oamenii spun ca animalele provin din rezervatia de ursi Libearty, inaugurata anul trecut de actorul Pierre Brice, intruchiparea lui Winnetou pe marile ecrane. Chiar daca responsabilii rezervatiei au negat ca ursii ar putea parasi tarcul, care este imprejmuit cu gard electric, oamenii sint in continuare ingrijorati, amenintind chiar ca vor da foc padurii pentru a scapa de atacurile animalelor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.