Cu opt voturi pentru si trei impotriva, tehnicianul lui UCM Resita a fost desemnat sa pregateasca nationala de seniori a Romaniei pentru calificarea la Mondialele de handbal din 2009.

Aihan Omer este noul selectioner al nationalei ma
Cu opt voturi pentru si trei impotriva, tehnicianul lui UCM Resita a fost desemnat sa pregateasca nationala de seniori a Romaniei pentru calificarea la Mondialele de handbal din 2009.

Aihan Omer este noul selectioner al nationalei masculine de handbal. Dupa doua "stagii" la prima reprezentativa ca secund al lui Petre Iovanescu (1999) si Radu Voina (2003-2004), Omer a reusit sa promoveze. Consiliul de Administratie al Federatiei Romane de Handbal, intrunit vineri la Piatra Neamt, a decis, cu opt voturi pentru, trei impotriva si doua abtineri, ca tehnicianul lui UCM Resita este cel mai indreptatit sa ocupe postul de antrenor al nationalei Romaniei. "Aihan Omer are drept obiectiv calificarea echipei nationale la turneul final al Campionatului Mondial din 2009. In consecinta, contractul dintre FRH si antrenorul Aihan Omer se intinde pina la jucarea meciurilor din play-off-ul respectivei competitii", a declarat presedintele FRH Cristian Gatu. Omer l-a avut drept contracandidat in lupta pentru postul de selectioner pe fostul antrenor al Stelei Vasile Stinga.

"Ma simt onorat ca am fost numit antrenorul nationalei, cu atit mai mult cu cit a fost un fel de concurs, cu Vasile Stinga, in premiera. De obicei, antrenorii sint numiti la nationala, dar acum a fost diferit. Sincer, nu am crezut ca voi cistiga. Am crezut ca Vasile Stinga are mai multi simpatizanti in Consiliul de Administratie", a declarat noul tehnician al nationalei, care a mai ocupat functia de secund la prima reprezentativa, alaturi de Petre Ivanescu, in 1999, si de Radu Voina, in 2003.

Aihan Omer (47 de ani) va conduce in continuare si echipa de club, UCM Resita. "Nici nu s-a pus problema sa renunt la club. Si la lotul feminin, antrenorul conduce echipa de club, deci nu cred ca ar fi avut rost sa ramin doar la lotul national", a explicat Aihan Omer.

Aihan Omer a lucrat cu multi dintre actualii componenti ai nationalei, iar palmaresul sau este extrem de bogat. Cistigator a cinci titluri nationale (unul cu Minaur, doua cu Fibrexnylon Savinesti si doua cu HCM Constanta) si a sase cupe ale Romaniei, Omer a fost primul tehnician care a dus o formatie masculina romana in grupele Champions League (Fibrexnylon Savinesti). Cu HCM Constanta a jucat doua semifinale de cupa europeana - Cupa Challenge si Cupa Cupelor -, iar cu UCM Resita, echipa participanta in premiera in Europa, a cucerit in anul acesta Challenge Cup.

De patru ori campioana a lumii in anii '70-'80, Romania nu mai este de mult o forta in handbalul mondial, la masculin. Daca fetele antrenate de Gheorghe Tadici viseaza frumos la titlul mondial, handbalul masculin romanesc este in criza. Pentru al 11-lea an consecutiv, baietii vor urmari un turneu final al unei competitii majore la televizor. Infringerea umilitoare din play-off-ul cu Suedia l-a determinat pe Lucian Risnita sa-si faca bagajele si sa paraseasca nationala. Initial, pentru ocuparea functiei de selectioner au fost propusi Aihan Omer, Vasile Stinga, Radu Voina si Ghita Licu. Cum ultimii doi au decis sa se retraga din cursa, Omer si Stinga au ramas sa-si dispute postul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.