Germania va investi 120 de milioane de euro in activitati de cercetare privind lansarea Theseus, motor de cautare pe internet dezvoltat pentru a rivaliza cu Google. Potrivit Deutsche Welle, UE a aprobat ca o divizie de cercetatori din cadrul Minister
Germania va investi 120 de milioane de euro in activitati de cercetare privind lansarea Theseus, motor de cautare pe internet dezvoltat pentru a rivaliza cu Google. Potrivit Deutsche Welle, UE a aprobat ca o divizie de cercetatori din cadrul Ministerului german al Economiei si Tehnologiei sa dezvolte proiectul, echipa fiind responsabila si de testarea si implementarea unor noi tehnologii pentru internet. Proiectul, care presupune parteneriate cu 22 de organizatii, companii si universitati, are ca obiectiv dezvoltarea unui motor de cautare multimedia, a unui set de instrumente pentru traducerea de texte, dar si pentru indexarea de imagini, sunete si documente. Pe de alta parte, companiile si institutiile implicate in activitatile de cercetare vor furniza ajutor financiar in valoare de 90 de milioane de euro pentru dezvoltarea motorului de cautare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.