De cum se facea dimineata, pustiul vioi ca argintul viu isi imbraca maieul nitel mai mare decat palma, isi lua instrumentul de cantare si iesea in fata casei lalaind in legea lui tot felul de melodii populare. Instrumentul la care canta pustiul era u
De cum se facea dimineata, pustiul vioi ca argintul viu isi imbraca maieul nitel mai mare decat palma, isi lua instrumentul de cantare si iesea in fata casei lalaind in legea lui tot felul de melodii populare. Instrumentul la care canta pustiul era un sertar de la dulapul mamei. Fantezia si umorul prichindelului transformasera sertarul intr-un asa-zis acordeon cu care isi compania cantarile "Cine iubeste si lasa" sau "Cine a pus carciuma in drum?". Trecatorii grabiti spre serviciu nu-si puteau reprima placerea de a se opri pentru cateva momente ascultand cantarea pustiului cu ochii precum taciunele. Si apoi, de dragul lui il mangaiau pe cap si ii puneau in sertarul pe post de acordeon cate o moneda pentru cumpararea unei inghetate de la chioscul din colt. Pustiul refuza caci el canta doar de dragul cantatului. Asa a intrat in lumea fermecatoare a artistilor Romica Tociu, prichindelul brunet si bascalios din Craiova. Unora destinul le trimite semnale inca de mici ca isi vor lega viata de viata scenei. In timp ce altii ajung sub lumina reflectoarelor printr-o intamplare. Si in cazul lui Doru Octavian Dumitru, ursitoarele au trimis inca din frageda copilarie semne ca pustiul din Moldova va straluci in spectacolele pe care le va duce de unul singur pe umeri. Educatoarele de la gradinita unde isi facea veacul pustiul Doru Octavian Dumitru pur si simplu ajunsesera la disperare. I-au chemat parintii la gradinta si i-au rugat sa vina cu o ora mai devreme de terminarea programului si sa-l ia inaintea celorlalti copii pe Doru Octavian de la gradinta. "Nu ne mai descurcam. Cand vine ora de inchidere a gradinitei, Doru al dumneavoastra incepe sa povesteasca atatea nazdravanii inventate de mintea lui incat nu numai ca refuza sa plece copiii din gradinita, dar raman sa asculte brasoavele lui si parintii veniti sa-si ridice odraslele. Luati-l acasa mai devreme, ca da tot programul gradinitei peste cap." Mugurii talentului, harul de a tine treaza atentia oamenilor cu nazdravaniile lui aparusera inca din copilarie, in cazul lui Doru Octavian Dumitru, irezistibilul comic. Si in cazul altor indragiti actori a functionat ideea de a-i propulsa pe scena, idee cultivata inca din familie. Fermecatorul elev corigent la matematica din serialul "Liceenii", si anume acotrul Mihai Constantin, a avut de la cine sa invete pasiunea pentru teatru si film. Actorul de talent Mihai Constantin este fiul uriasului scenei si ecranului romanesc George Constantin si nepotul Tamarei Buciuceanu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.