Stiati ca "baiatua€™ cu papion european" a invatat ceva de la Basescu? Si din raportul Departamentului de Stat al SUA (DOS) cu privire la Romania, "Country Report on Human Rights Practices", pe anul 2006, din care rezulta ca
  Stiati ca "baiatua€™ cu papion european" a invatat ceva de la Basescu? Si din raportul Departamentului de Stat al SUA (DOS) cu privire la Romania, "Country Report on Human Rights Practices", pe anul 2006, din care rezulta ca, daca vrei sa ai noroc politic, in Romania, nu strica sa-i injuri pe tigani? Raportul consemneaza, pe baza unei initiative sociologice a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), din decembrie 2005, ca 81% din romanii chestionati considera ca "romii incalca legea" si 61% cred ca "romii sunt o rusine pentru Romania"! Iar 52% opineaza ca "romii nu ar trebui sa fie lasati sa calatoreasca in strainatate"!
Asa s-au nascut "ctitoriile" lingvistice ale neasemuitului rapsod popular Traian Basescu, adresate unei presupuse tiganci: "Pasarica" si "tiganca imputita"! Stiti cat a sarit in sondaje presedintele, dupa o asemenea logoree rasista? Putea ramane Tariceanu nepasator? Nici vorba! E drept, CNCD-ul a dispus, prin Hotararea 92, din 23 mai 2007, sa il sanctioneze pe presedinte cu avertisment, conform OG 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare.
Ei, dar acuma ce-oti vrea? E ca in armata! Nu se zice ca esti barbat, daca ai facut armata si nu ai stat un pic la arest! Sau scoala si nu ai chiulit sau fumat in WC! Ce presedinte e ala, care n-a zis si el, colea, macar o sudalma rasista? Putea Calin sa fie mai prejos? Pai, ce premier al Romaniei ar mai fi fost el? Ce "papion european" ar mai putea sa arate romanilor din sondaje? Asa ca a zis si el ceva!
Tiganii nostri au sarit ca arsi si au dat fuga la CNCD sa-l parasca! Natiunea romana din sondajele "alea" l-a privit pe premier cu ochii umezi de drag! Incurajat, Tariceanu a negat tot! In comunicatul oficial din 4 iulie spune ca o relatare de presa, din data de 1 iulie, cu privire la declaratiile sale din 30 iunie, la Brasov, "despre aspecte ale situatiei unor cetateni romani aflati in Italia, este eronata si exagerata. Compararea cu textul declaratiilor facute cu acea ocazie indica scoaterea informatiilor din context sau atribuirea unor presupuse afirmatii, cu un alt sens decat cele prezentate in realitate".
Evident, spre deosebire de cazul Basescu, in care unei tiganci i se "administrase" apelativul "imputita", cazul Tariceanu s-a bucurat de "intelegerea" CNCD. Pe 17 iulie, "impartiala" institutie a constat ca "faptele sesizate nu intrunesc cumulativ elementele constitutive ale discriminarii, astfel cum este reglementata de OG 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare"!
Normal! Pentru ca Tariceanu spusese, conform inregistrarii audio, data de TVR 1, pe 10 iulie: "Este vorba de numarul mare de romani, de cetateni romani, atentie, spun de cetateni romani de origine roma, care constituie grupuri care comit toate infractiunile posibile, incepand de la talharii, prostitutie, trafic de droguri, pedofilie si se poate continua"! Acum, ce-oti vrea? Basescu i-a facut "imputiti"! Tariceanu doar talhari, proxeneti, traficanti de droguri, pedofili! Poftim? Evident, condamnati-l pe Basescu! Sigur, in OG 137 scrie ca este contraventie "orice comportament manifestat in public (...) indreptat impotriva unei persoane, unui grup de persoane sau unei comunitati si legat de apartenenta acesteia/acestuia la o rasa (...)"! Pai, eu nu zic? Condamnati-l pe Basescu! La Tariceanu nu se pune, bre! Doar v-a explicat omul ca au scos aia "din  context" afirmatiile!

Ca bine zici, ochiosule, pupa-te-as pe papion!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.