Aproape jumatate dintre parintii care pleaca sa munceasca in strainatate nu-si consulta copiii in aceasta privinta, arata un studiu realizat de Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati, citat de Mediafax. Potrivit studiului, realizat in mai-iulie pe
Aproape jumatate dintre parintii care pleaca sa munceasca in strainatate nu-si consulta copiii in aceasta privinta, arata un studiu realizat de Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati, citat de Mediafax. Potrivit studiului, realizat in mai-iulie pe 981 de elevi din judetele Galati, Braila, Iasi si Botosani, 63 la suta dintre copiii chestionati considera ca singurul motiv al plecarii parintilor la munca in strainatate il reprezinta dorinta unui trai mai bun. 19 la suta spun ca parintii lor au plecat pentru ca nu aveau un loc de munca. 40 la suta dintre copii spun ca nu au fost consultati cand parintii au plecat in strainatate. Un sfert dintre respondenti au parintii plecati de mai mult de trei ani din tara. Procentul mamelor este mai mare decat cel al tatilor plecati pentru o perioada cuprinsa intre unu si cinci ani, situatia inversandu-se in cazul plecarilor de peste cinci ani. 8,4 la suta dintre copii au declarat ca au fost lasati singuri, 1,3 la suta locuiesc la cunostinte, iar din cei 76,8 la suta dintre repondentii care au numai unul dintre parinti plecati, doar 58 la suta locuiesc cu celalalt parinte. Dintre cei 23,1 la suta dintre copiii care au ambii parinti plecati, 4% locuiesc singuri. In ceea ce priveste pastrarea legaturii cu parintii, 24 la suta dintre copii declara ca vorbesc sporadic (13 la suta), rar (9 la suta) sau deloc cu acestia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.