UNINOMINAL - Democratii insista pentru referendum PD va solicita presedintelui Romaniei organizarea unui referendum national la inceputul toamnei, daca pana la sfarsitul vacantei parlamentare Comisia electorala nu adopta proiectul legii votului unin
UNINOMINAL - Democratii insista pentru referendum PD va solicita presedintelui Romaniei organizarea unui referendum national la inceputul toamnei, daca pana la sfarsitul vacantei parlamentare Comisia electorala nu adopta proiectul legii votului uninominal, a declarat ieri liderul democratilor, Emil Boc (foto). "Nu este admisibil ca unele partide, cum este PSD, sa se joace de-a hotii si vardistii cu legea votului uninominal, sub pretextul ca sunt slabi in sondaje si ca ii dezavantajeaza", a mai spus Boc. PARLAMENT - Sexul unui demnitar, confundat Cabinetul presedintelui Camerei Deputatilor a facut ieri o eroare intr-un comunicat de presa referitor la presedintele Adunarii Nationale a Republicii Ungare, Szili Katalin, care, desi este femeie, a fost initial prezentata drept "domn". Cabinetul lui Bogdan Olteanu a rectificat "regretabila eroare", pe care a facut-o intr-un alt comunicat, precizand ca "doamna" Szili Katalin i-a adresat acestuia "o scrisoare de compasiune pentru cetatenii romani care si-au pierdut viata in accidentul rutier din Ungaria". (Dana Piciu)   PENTRU APARARE - Melescanu cere si el 2,3% din PIB Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a anuntat ieri ca va solicita Guvernului sa aloce pentru Aparare in bugetul pe 2008 cel putin 2,20% din PIB. Melescanu a precizat ca a explicat in CSAT-ul de joi ca Romania si-a asumat aceste obligatii la intrarea in NATO, iar armata are nevoie de acesti bani pentru a respecta angajamentele ce decurg de aici. Dupa sedinta CSAT de joi, presedintele Basescu a cerut Guvernului ca in proiectul de buget pentru 2008 sa se aiba in vedere alocarea a 2,38% din PIB pentru Aparare, fiind semnalate intarzieri in derularea programelor de inzestrare.     CRITERII LINGVISTICE - Orban nu sustine separarea UBB Comisarul european pentru Multilingvism, Leonard Orban, a anuntat ieri ca nu este de acord cu initiativa de separare a Universitatii "Babes-Bolyai" pe criterii lingvistice si precizeaza ca CE nu are nici o competenta in ceea ce priveste organizarea universitatilor, aceasta fiind o problema de subsidiaritate si autonomie universitara, informeaza Mediafax. Comisarul european subliniaza ca "limbile nu trebuie folosite pentru divizarea cetatenilor, ci pentru unirea acestora". (A.N.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.