CONFIRMARE - Un alt caz de botulism Specialistii bucuresteni au confirmat suspiciunea de botulism aparuta in urma cu aproape o saptamana in cazul unui tulcean. Directoarea adjuncta a Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) din Tulcea, Laurentia Milit
CONFIRMARE - Un alt caz de botulism Specialistii bucuresteni au confirmat suspiciunea de botulism aparuta in urma cu aproape o saptamana in cazul unui tulcean. Directoarea adjuncta a Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) din Tulcea, Laurentia Militaru, a declarat ca probele de alimente care au fost analizate nu au relevat prezenta toxinei botulinice si ca este posibil ca barbatul din Ciucurova sa fi consumat si alte alimente in afara de cele mentionate. Persoana, care se afla in continuare internata intr-un spital din Bucuresti, are pareza mandibulara, insa starea sa este in afara oricarui pericol.     DEROGARE - Crescatorii de porci sunt pasuiti Termenul pentru inregistrarea tipului de exploatatie de catre crescatorii de porci din Romania a fost prelungit pana la 31 august, a declarat presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Radu Roatis. Acesta a subliniat ca o evaluare in ceea ce priveste inregistrarea tipului de exploatatie de catre crescatorii de porci va fi facuta in cursul saptamanii viitoare, iar centralizarea se va realiza inainte cu o saptamana de la expirarea termenului final.     STUDIU - Consumati vitamina D Un expert din cadrul Universitatii din Boston a subliniat importanta administrarii cat mai dese a vitaminei D, atat in cazul copiilor, cat si a adultilor. Aproximativ un milion de persoane din Europa au deficit de aceasta vitamina si sunt supusi unui adevarat risc, mai ales ca foarte putine alimente contin acest compus organic. Un deficit de vitamina D poate determina aparitia cancerului si a crampelor musculare, agravarea unor infectii sau chiar accidentele cardiovasculare.   GRIJI - Precautie cu carnea de peste Food and Agriculture Organization (FAO) si World Health Organisation (WHO) fac apel la producatori si comercianti sa isi uneasca eforturile si sa fie cat pot de vigilenti pentru a preveni incidentele din sectorul carnii de peste. Acest apel vine dupa numeroasele nereguli gasite in acest sector si care pot pune serios viata consumatorilor in pericol. Numai in ultimele 12 luni au fost inregistrate 200 de incidente care au dat serioase batai de cap acestor institutii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.