Pentru ca raportul Comisiei prezidentiale pentru analiza si elaborarea politicilor din domeniile educatiei si cercetarii, condusa de fostul ministru Miclea, a starnit controverse, seful statului vrea sa dreaga busuiocul, largind comisia formata exclu
Pentru ca raportul Comisiei prezidentiale pentru analiza si elaborarea politicilor din domeniile educatiei si cercetarii, condusa de fostul ministru Miclea, a starnit controverse, seful statului vrea sa dreaga busuiocul, largind comisia formata exclusiv din profesori universitari. Astfel, anunta Administratia Prezidentiala, vor fi cooptati "reprezentanti ai federatiilor sindicale din invatamant, ai Academiei Romane, Consiliului Elevilor, comisiilor parlamentare de invatamant, studentilor, ONG-urilor, asociatiilor de parinti, Ministerului Muncii si Ministerului Educatiei". Federatiile sindicale, cu exceptia FEN, au criticat insa comisia de la Cotroceni si raportul ei, mai ales ca nu au fost invitati sa contribuie la diagnosticarea sistemului si la identificarea solutiilor, ci sunt chemati acum sa "elaboreze strategiile de implementare a solutiilor" gasite de comisia Miclea. "Este inadmisibil sa generalizezi ca sistemul de educatie este prost, mai ales ca in comisie nu a fost chemat nici un reprezentant din preuniversitar. Macar un portar din invatamantul preuniversitar sa fie in comisie", acuza dupa prezentarea raportului Gheorghe Izvoranu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret". Aceeasi federatie a protestat si pentru ca dascalii sunt acuzati de mediocritate fara sa se spuna cat de putin s-a investit in pregatirea lor. Pe de alta parte, Federatia "Alma Mater" a criticat paralelismul dintre institutia prezidentiala si Ministerul Educatiei in privinta reformei din invatamant. Cat priveste ministerul, Cristian Adomnitei a fost prezent joia trecuta la prezentarea raportului Miclea, insa doar pentru a-i atrage atentia sefului statului ca ministerul a facut deja astfel de analize, traduse intr-un pachet legislativ care va fi trimis Parlamentului in toamna.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.