Un razboi meteorologic, caci Cercetatorii chinezi incearca sa puna la punct un sistem de dispersare a norilor, in vederea Olimpiadei din 2008     DANSUL PLOII. In China, pregatiri ca de razboi. O serie de rachete menite sa disperseze nor
Un razboi meteorologic, caci Cercetatorii chinezi incearca sa puna la punct un sistem de dispersare a norilor, in vederea Olimpiadei din 2008     DANSUL PLOII. In China, pregatiri ca de razboi. O serie de rachete menite sa disperseze norii, sunt aproape gata de a fi testate, a declarat ziarului "China Daily" Zheng Guoguang, director al Institutului Meteorologic din Bejing. Experimentele, relativ secrete pana acum, au in vederea tinerea sub control a capriciilor vremii pe perioada desfasurarii Jocurilor Olimpice programate a avea loc la Beijung in 2008. Termenul limita al testarilor este data de 8 august. "Vara aceasta ofera ultima ocazie de a pune in aplicare simularea, deoarece ofera conditii meteo ideale, pe care, pina la debutul competitiei de anul viitor", sublinaza cercetatorul chinez.     DISPUTE. Cu toate acestea, un oficial din cadrul Biroului Meteorologic din Beijing a avertizat ca tehnologia pentru a influenta in vreun fel evolutia meteorologica nu este nici pe departe atat de avansata pe cat ar fi necesar. "La momentul acesta ne aflam inca in statul de experiment", a declarat Wang Yubin. Asa ca, pentru a imblanzi o luna august tipic chineza, cu furtuni si ploi abundente, cele 26 de statii meteo experimentale din capitala chineza se straduiesc sa gaseasca solutii pentru a schimba timpul si locul caderilor de precipitatii si de a respecta astfel angajamentul luat (la propriu) de partid si de stat ca vremea va fi in vara lui 2008 perfecta pentru competitia sportiva. "Deocamdata insa, agentii chimici eliberati in atmosfera au avut efect doar in cazul ploilor usoare", a declarat Zheng Guoguang. August, extrema urgenta!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.