Aproape 70% din lungimea conductelor de gaze de pe teritoriul tarii noastre are durata de functionare depasita, deoarece aceasta retea a fost construita incepand cu anii 1927. In plus, 27% din totalul statiilor de reglare si masurare sunt in functiun
Aproape 70% din lungimea conductelor de gaze de pe teritoriul tarii noastre are durata de functionare depasita, deoarece aceasta retea a fost construita incepand cu anii 1927. In plus, 27% din totalul statiilor de reglare si masurare sunt in functiune de peste 25 de ani, potrivit unor surse din Ministerul Economiei si Finantelor. Mai mult, au fost inlocuite sau modernizate numai 24% din lungimea totala, adica numai 1.964 km. Pentru modernizarea si reabilitarea sistemului de transport gaze sunt necesare investitii de 263,75 milioane lei, pentru inlocuire conducte - 112,5 milioane lei si pentru reabilitarea statiilor de reglare-masura - 382,80 milioane lei, potrivit Strategiei Energetice pe termen mediu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.