Temperaturile ridicate din ultimele zile au generat o serie de masuri pentru a face suportabila canicula cu care se confrunta Romania. Astfel, Ministerul Sanatatii a pus la dispozitia populatiei, incepand de ieri, o linie telefonica gratuita pentru
Temperaturile ridicate din ultimele zile au generat o serie de masuri pentru a face suportabila canicula cu care se confrunta Romania. Astfel, Ministerul Sanatatii a pus la dispozitia populatiei, incepand de ieri, o linie telefonica gratuita pentru servicii de consiliere si recomandari privind masurile de protectie impotriva caldurii si de reducere a efectelor caniculei. Serviciul telefonic va putea fi apelat zilnic la numarul 0800.800.187 intre orele 8:00 si 20:00 pe toata perioada caniculei.     VICTIME.Valorile termice ridicate din ultimele zile au provocat decesul a sapte persoane, conform ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu (foto). De asemenea, Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti a inregistrat in ultimele 24 de ore 1.066 de apeluri, cu aproape 150 de apeluri mai mult decat in zilele precedente. Drept urmare, ministrul Sanatatii si cel al Muncii au recomandat ca institutiile care desfasoara activitati de relatii cu publicul sa isi reorganizeze programul, astfel incat in intervalul 11:00-17:00 activitatea cu publicul sa fie sistata. Avertizarea cu cod portocaliu pentru temperaturi ridicate va fi mentinuta pana maine pentru cele 31 de judete si Bucuresti. ANM urmeaza sa emita o noua prognoza dupa verificarea ultimelor informatii, in functie de acestea urmand a pastra sau nu nivelul de alerta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.