Campania de salvare a Parcului Bordei inceputa de "Jurnalul National" in urma cu trei ani i-a determinat pe unii alesi locali sa demareze la randul lor alte initiative de protejare a spatiilor verzi ale Capitalei. Mecanismul s-a declaransat o data cu
Campania de salvare a Parcului Bordei inceputa de "Jurnalul National" in urma cu trei ani i-a determinat pe unii alesi locali sa demareze la randul lor alte initiative de protejare a spatiilor verzi ale Capitalei. Mecanismul s-a declaransat o data cu decizia definitiva si irevocabila a Curtii de Apel care-i dadea castig de cauza lui Costica Constanda, permitandu-i acestuia sa construiasca un cartier rezidential in Parcul Bordei. Din seria campaniilor de acest gen se numara si "Sectorul 1 de verde pentru un Bucuresti verde", lansata de primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, sustinuta de peste 27.000 de locuitori ai Capitalei. Petitia va fi depusa la Primaria Capitalei, Guvern si Parlament. "Ii asigur pe toti cetatenii Capitalei ca voi uza de toate prerogativele legale pentru a impiedica macelarirea parcurilor. Daca se va vota PUZ-ul pentru Bordei - prin absurd - nu voi semna autorizatia de construire si voi uza de toate prerogativele legale pentru a salva parcul. Mai mult, voi directiona toata activitatea primariei catre zonele verzi", a mai spus edilul. El a adaugat ca nu este de acord cu solutia municipala privind un nou schimb de terenuri. "Nu pot fi de acord ca depoul de tramvaie sa devina o noua trambulina pentru afaceri imobiliare. E un teren al municipalitatii, se pot construi case pentru chiriasii din casele nationalizate. In nici un caz nu este normal ca acel teren sa-i fie dat in schimb. Solutia propusa inca de anului trecut - solutia corecta - este declararea de utilitate publica si expropierea pe cauza de utilitate publica. Valoarea daunelor urmeaza sa fie calculata de justitie", a mai spus Chiliman.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.