Posturile de televiziune germane ARD si ZDF au renuntat, ieri, sa mai transmita Turul Frantei, dupa ce rutierul Patrik Sinkewitz de la echipa T-Mobile a fost depistat pozitiv la un test antidoping, informeaza "Gazzetta dello Sport". "Nu putem transmi
Posturile de televiziune germane ARD si ZDF au renuntat, ieri, sa mai transmita Turul Frantei, dupa ce rutierul Patrik Sinkewitz de la echipa T-Mobile a fost depistat pozitiv la un test antidoping, informeaza "Gazzetta dello Sport". "Nu putem transmite o competitie in care echipele si concurentii sint suspectati de dopaj. Prin aceasta hotarire vrem sa demonstram ca sustinem ciclismul curat, fara dopaj si fara substante interzise", a declarat redactorul-sef al postului de televiziune ZDF, Nikolaus Brender.

In campania lanasata de cele doua poturi TV s-a alaturat si cotidianul "Berliner Zeitung", care nu va mai da nici o stire legata de Turul Frantei. Situatia rutierului german se va clarifica in momentul in care va veni rezultatul celei de-a doua probe. In cazul in care aceasta va fi tot pozitiv, T-Mobile il va suspenda pe Patrik Sinkewitz. Ciclistul a fost supus unui test antidoping pe 8 iunie, iar analizele au aratat prezenta testoteronului in sange la un nivel ridicat. Rutierul Patrik Sinkewitz a abandonat Marea Bucla din acest an, dupa ce la finalul etapei a opta a fost accidentat de un spectator. Germanul a suferit o contuzie cerebrala si fracturi la nivelul fetei, in timp ce spectatorul a intrat in coma.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.