Fostul consilier prezidential pe probleme economice, Theodor Stolojan, a fost ieri audiat ca martor in dosarul ALRO. In aceasta calitate, Stolojan a dat procurorilor DIICOT explicatii in legatura cu informatiile pe care le-a avut despre caz. Politici
Fostul consilier prezidential pe probleme economice, Theodor Stolojan, a fost ieri audiat ca martor in dosarul ALRO. In aceasta calitate, Stolojan a dat procurorilor DIICOT explicatii in legatura cu informatiile pe care le-a avut despre caz. Politicianul a spus anchetatorilor ceea ce stia despre nevoia ALRO Slatina de a incheia contracte de energie pe termen lung, in care sa se specifice sursele. Contractele au fost necesare in conditiile in care piata "asa-zis libera a energiei incapuse pe mana unor baieti destepti", ne-a declarat fostul consilier al presedintelui Traian Basescu, numind aici "firmele care intre anii 1999 si 2004 au luat contracte in mod direct, pe termen lung, la pret mic". El a adaugat ca a purtat discutii cu reprezentantii Ministerului Economiei, atat despre posibilitatea ca piata energiei sa fie "intr-adevar libera", cat si "ca ALRO sa-si rezolve situatia". Ancheta in acest caz a fost declansata pornind de la dosarul privatizarilor (celebrul caz de spionaj si tradare). In dosar a fost audiat ca martor si ex-ministrul Economiei, Codrut Seres. Acesta a precizat ca cercetarile vizeaza si rezolutia pusa de seful statului pe memoriul inaintat de ALRO, pentru care liderul PC, Dan Voiculescu, l-a acuzat pe Traian Basescu de trafic de influenta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.