Societatile de investitii financiare au obtinut, in primele sase luni, un profit brut cumulat de 319,6 milioane lei (aproape 102 milioane euro), cu doar 3,2% mai mare decat nivelul profitului atins la mijlocul anului trecut, cea mai slaba performanta
Societatile de investitii financiare au obtinut, in primele sase luni, un profit brut cumulat de 319,6 milioane lei (aproape 102 milioane euro), cu doar 3,2% mai mare decat nivelul profitului atins la mijlocul anului trecut, cea mai slaba performanta fiind inregistrata de SIF Muntenia, conform datelor UNOPC.
SIF 4 a raportat la jumatatea anului un castig brut de 41,3 milioane lei, mai putin de jumatate din profitul obtinut in primul semestru din 2006.
SIF Transilvania a obtinut, in primul semestru, un profit brut de 91,61 milioane de lei (27,7 milioane euro), aproape dublu fata de valoarea prognozata, de 50 milioane de lei, si de trei ori mai ridicat decat nivelul din perioada similara a anului trecut, plasandu-se pe prima pozitie in topul SIF.
Pe locul doi in functie de rezultate se situeaza SIF Oltenia, care a obtinut in perioada ianuarie-iunie, un profit brut de 78,98 milioane de lei reprezentand peste 80% din profitul bugetat pentru acest an.
SIF Moldova a raportat, pentru primele sase luni, un profit brut de 47,38 milioane de lei (14,2 milioane de euro), in scadere cu circa 55% fata de nivelul din perioada similara a anului trecut, si reprezentand 95,7% din nivelul bugetat pentru tot anul 2007, de 49,5 milioane de lei.
SIF Banat-Crisana a obtinut un profit brut de 60,32 milioane de lei, echivalent a circa 80% din rezultatul programat pentru acest an, de 75,06 milioane de lei. Rezultatul este cu circa 25% sub nivelul din primul semestru al anului trecut.
Nivelul cumulat al activelor nete ale celor cinci SIF a fost de 9,99 miliarde lei, in crestere cu 8,8% fata de luna anterioara si cu 29% fata de finele anului trecut.
Comparativ cu situatia de la sfarsitul primului semestru de anul trecut, nivelul activelor nete cumulate si exprimate in lei este cu peste 53% mai mare, iar in euro cresterea inregistrata este de 74%.
In primele sase luni, cea mai mare crestere de activ net o inregistreaza SIF Muntenia cu 50% (1,96 miliarde lei), urmata de SIF Transilvania cu peste 42,6% (2,23 miliarde lei).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.