Un grav accident de circulatie, soldat cu sapte morti, a avut loc azi dimineata in apropierea localitatii ungare Szeged, informeaza agentia de presa index.hu.

Accidentul s-a produs ca urmare a coliziunii dintre un autotrailer german si un autocar cehesc, care transporta 32 de turisti romani. Ambii soferi ai autocarului erau bulgari. Autotrailerul, care transporta spre Romania autoturisme Ford, "a intrat pe contrasens, din motive inca necunoscute", a declarat Toronykoy Marta, reprezentant al Politiei Judetului Csongrad, citata de index.hu. Potrivit sursei citate, soferul autocarului a incercat sa evite coliziunea, dar nu a avut timp. Autocarul a fost proiectat in afara soselei si a cazut, de la o inaltime de circa trei metri, pe calea ferata. Traficul feroviar si cel rutier au fost intrerupte citeva ore, joi dimineata.

Noua salvari ale serviciului ungar de ambulanta au sosit imediat la locul accidentului. Sapte pasageri au decedat pe loc. In accident au fost raniti 16 persoane, doi grav, dintre care unul, soferul autobuzului, este in stare foarte critica. Restul de 14 pasageri romani au rani usoare. Ranitii in stare grava sunt internati la Spitalul de Traumatologie din Szeged, iar cei cu rani usoare la Spitalul din Mako, cea mai apropiata localitate de locul accidentului. Consulul Constantin Aron a precizat, citat de NewsIn, ca reprezentantii consulatului urmeaza sa ii viziteze imediat ce va fi posibil. Autobuzul, care plecase de la Constanta, avea la bord 32 de persoane, potrivit datelor comunicate de politie Consulatulului General de la Szeged.

Trei din cele sapte persoane decedate joi in accidentul din Ungaria sunt din Ghindaresti, o patra este din Harsova (judetul Constanta), iar autocarul venea din Bulgaria si, dupa o escala la Bucuresti, apoi la Arad, se indrepta spre Praga. Viceprimarul comunei constantene Ghindaresti, Maxim Sefan, a confirmat, pentru NewsIn, ca trei din pasagerii decedati in accidentul din Ungaria sunt din localitate, iar o patra este din Harsova. Maxim Sefan a spus ca printre acestia sunt si doi frati. Politisii constanteni declara, la randul lor, ca Serviciul Politiei Rutiere (SPR) din Timisoara le-au trimis, joi dimineata, o lista cu sase decedati in accident despre care au spus ca sunt cel mai probabil din judetul Constanta. Unul dintre decedati s-ar numi, potrivit unor surse din politie, Silviu Basescu. Rudele presedintelui Traian Basescu au declarat pentru NewsIn ca este probabil doar o coincidenta de nume, pentru ca nu au in familie nici o persoană pe numele de Silviu. Adjunctul IPJ Costanta, comisar sef Adrian Rapotan, a declarat pentru aceeasi sursa ca a primit informatii conform carora autocarul apartinea firmei SC Orland din Praga, iar cei doi soferi, Georgi Ivanov si Krasimir Nozanov, sunt bulgari. Autocarul avea 32 de pasageri care efectuau curse prin SC Attlasib. Soferul care a intrat in coliziune cu autocarul a murit in urma impactului. El se numea Nicu Iosif Nicolae si conducea un tir inmatriculat in Germania cu numarul CH-A-ST-384.

Foto: index.hu