Una dintre marile sperante ale baschetului american a ales intre calea usoara si calea corecta.   ULTIMA STATIE, BASCHETUL. Nascut la 11 decembrie 1986 in New York, Roy Hibbert isi incepe cariera de baschetbalist in NCAA (National Collegiate
Una dintre marile sperante ale baschetului american a ales intre calea usoara si calea corecta.   ULTIMA STATIE, BASCHETUL. Nascut la 11 decembrie 1986 in New York, Roy Hibbert isi incepe cariera de baschetbalist in NCAA (National Collegiate Athletic Association) odata cu admiterea la Georgetown University in 2003. "Ca o ultima varianta, dupa ce il indrumasem in zadar sa joace tenis, apoi golf si in final sa invete pianul", povestesc parintii sai, Roy si Patty Hibbert. Iar baschetul i-a schimbat viata. Selectionat de antrenorul Craig Esherick in echipa universitatii, dupa un sezon 2003-2004 in care isi adusese echipa de juniori a colegiului, Little Hoyas, pe locul secund in Interstate Athletic Conference, va ramane insa "un jucator cu potential, dar inca nepregatit sa faca fata competitiei", cum se exprima John Thompson III, antrenorul ce i-a succedat lui Esherick la carma echipei.     VIITORUL INCEPE AZI. Cu 2.18 m si 126 de kilograme, Hibbert a trecut rapid din postura de "tanara speranta" la cea de conducator de joc. Atentia NBA n-a intarziat sa se faca simtita. Lucru remarcabil, mai ales datorita faptului ca destul de rar in istoria ligii universitare de baschet, Georgetown a putut oferi ceea ce americanii numesc "NBA quality". Dar nici Roy Hibbert nu face parte dintre cei multi. Poate, spun criticii, ii lipseste o anumita doza de agresivitate in joc, dar cu siguranta precizia si spiritul tactic remarcabil il fac inegalabil, cel putin in NCAA. 2007 ii aduce astfel si prima propunere de contract. Spre stupefactia tuturor insa, Hibbert refuza, alegand, la fel ca mai celebrii sai predecesori, Patrick Ewing, Alonzo Mourning, sau Dikembe Mutombo, sa-si incheie mai intai studiile. "Lumea ma priveste complet nelamurita! Imi spun, . Iar eu le raspund ca inainte de a fi un bun jucator, am fost in primul rand un bun elev. Nu vad de ce as schimba asta tocmai acum. Daca lucrurile merg la fel, vor veni si alte contracte. Depinde numai de mine!", declara cu o maturitate pe care nu ai fi banuit-o intr-un tanar atat de aproape de visul oricarui jucator de colegiu. "Banii sunt importanti, dar mai important este sa fiu pe picioarele mele! Vor veni si alte ocazii. La inceput eram tentat, dar nu era benefic pentru mine acum", a adaugat el la finalul probelor Pan-Am pentru NBA Roy Hibbert alege scoala. O lectie buna si pentru agramatii din sportul romanesc! Patroni si jucatori deopotriva!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.