Doar Grecia ne concureaza in ceea ce priveste temperaturile, cu 39 de grade Celsius in termometre.

Temperaturile foarte ridicate vor continua si in zilele urmatoare. Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat temperaturi de pe
Doar Grecia ne concureaza in ceea ce priveste temperaturile, cu 39 de grade Celsius in termometre.

Temperaturile foarte ridicate vor continua si in zilele urmatoare. Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat temperaturi de peste 38 de grade Celsius in 22 de judete. In plus, este posibil ca avertizarea cod portocaliu sa se transforme in cod rosu, daca temperaturile vor trece de 40 de grade Celsius. Prognozele arata ca in sud, sud-vest si sud-est temperatura aerului va urca pina la valori de 39-40 de grade Celsius, in timp ce temperatura de la nivelul solului va ajunge si la 60 de grade Celsius.

Conform avertizarii, vremea va fi excesiv de calda in zilele de 19 si 20 iulie si in judetele Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Calarasi, Braila, Buzau, Galati, Vrancea, Bacau, Vaslui, Iasi, Botosani si in municipiul Bucuresti.

Cele mai racoroase zone sint pe litoral si la munte, potrivit prognozelor meteo. Astfel, in Mangalia termometrele vor urca pina la 28 de grade, in timp ce in Sulina mercurul termometrelor nu va depasi 29 de grade Celsius. La munte, temperatura maxima va fi de 28 de grade Celsius la Stina de Vale, in Ceahlau se vor inregistra 23 de grade Celsius, iar la Paltinis vor fi aproximativ 27 de grade Celsius. Pe de alta parte, meteorologii considera ca pina si aceste temperaturi sint ridicate, in aceste zone termometrul indicind de obicei in aceasta perioada 19-20 de grade Celsius.

Si in Europa temperaturile sint peste media normala pentru aceasta perioada. In Bulgaria se inregistreaza 35 de grade Celsius, in Chisinau 38 de grade Celsius, iar in capitala Greciei meteorologii au anuntat 38-39 de grade Celsius. De temperaturi mai scazute au parte francezii, 24 de grade Celsius, si rusii, unde mercurul termometrelor nu va trece de 26 de grade Celsius.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.