Douazeci si trei de membri ai retelei Al-Qaeda au fost dati in judecata de vaduva jurnalistului american Daniel Pearl, ucis in Pakistan in urma cu patru ani.     Mariane Pearl, vaduva lui Daniel, vrea sa i se faca dreptate. De profesie j
Douazeci si trei de membri ai retelei Al-Qaeda au fost dati in judecata de vaduva jurnalistului american Daniel Pearl, ucis in Pakistan in urma cu patru ani.     Mariane Pearl, vaduva lui Daniel, vrea sa i se faca dreptate. De profesie jurnalist, Mariane a actionat in justitie nu numai reteaua condusa de Ossama ben Laden, dar si o banca privata din Pakistan, precum si mai multe organizatii care sponsorizeaza teroristii din regiune.   AFP aminteste ca jurnalistul Daniel Pearl, seful biroului publicatiei Wall Street Journal pentru Asia de Sud, a fost rapit in ianuarie 2002, la Karachi (in Pakistan), unde incerca sa intre in contact cu militanti islamisti. Rapitorii si-au decapitat victima in fata unei camere de luat vederi. Inregistrarea a starnit groaza in lumea intreaga.     CEI VIZATI. Pe lista neagra a lui Mariane se afla si personajul acuzat ca ar fi organizat atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 din SUA. Khalid Sheik Mohammed, care se afla in prezent in custodia fortelor americane, a recunoscut in fata unui tribunal militar ca l-a decapitat pe Daniel in 2002, informeaza armata SUA. Alt nume pe lista vaduvei este Fazal Karim, cel care l-a batut pe Daniel atunci cand acesta a incercat sa scape din mainile rapitorilor. Fazal Karim este si teroristul care l-a tinut nemiscat pe jurnalistul american in momentul decapitarii.   "Reclamanta doreste ca acesti teroristi sa fie declarati vinovati de rapirea, torturarea si uciderea, prin decapitare, a lui Daniel", au anuntat surse locale de pe langa trbiunalul american din districtul de est din New York. "Caut adevarul pentru a sti ce i s-a intamplat lui Daniel, in numele familiei noastre, al prietenilor nostri si pentru informarea publicului", a declarat Mariane, amintind ca vrea despagubiri materiale pentru cele intamplate si ca isi doreste ca cei vinovati pentru uciderea sotului ei sa fie opriti "sa mai comita astfel de atrocitati in viitor".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.