Ce necazuri pot aparea in glezna? Cand se rup oasele maleole si ligamentele, atunci cand piciorul este sucit, apare o durere foarte mare. Prof. dr Andrei Firica spune ca atunci cand apare aceasta durere mare dupa sucirea piciorului, suferindul nu
Ce necazuri pot aparea in glezna? Cand se rup oasele maleole si ligamentele, atunci cand piciorul este sucit, apare o durere foarte mare. Prof. dr Andrei Firica spune ca atunci cand apare aceasta durere mare dupa sucirea piciorului, suferindul nu trebuie sa calce cu piciorul suferind in pamant si sa-l menajeze. Daca s-a produs o simpla ruptura de maleola sau o simpla ruptura de ligamente este necesara doar o imobilizare in gips timp de trei saptamani. Lucrurile se complica daca leziunea este mai ampla, se pierd peretii laterali ai gleznei, osul aluneca si apare subluxatia. Cand osul s-a deplasat din ax se instaleaza uzura prematura, acea artroza prematura a gleznei. Orice reparare vicioasa a oaselor in glezne, grabeste instalarea uzurii. Daca radiografia pune in evidenta o deplasare a oaselor in glezna chirurgul trebuie sa le reaseze pe axele normale. Este o operatie mare, care se face peste cateva zile de la accident. Lucrurile se complica daca artroza se cronicizeaza. In astfel de situatii este necesara implantarea unei proteze de glezna.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.