Intrarea in sediul central al PSD a fost blocata ieri de o basculanta din care s-au descarcat 26 de cutii goale pe care era inscriptionat cuvantul "promisiuni". Actiunea a fost organizata de Asociatia Pro Democratia, ca protest fata de blocarea de PS
Intrarea in sediul central al PSD a fost blocata ieri de o basculanta din care s-au descarcat 26 de cutii goale pe care era inscriptionat cuvantul "promisiuni". Actiunea a fost organizata de Asociatia Pro Democratia, ca protest fata de blocarea de PSD a legii votului uninominal in Comisia de cod electoral, potrivit directorului executiv al APD, Ana Maria Mosneag. Pe basculanta exista o pancarta pe care era inscriptionat "Vot uninominal!", "Codul electoral - campania pentru reforma politica". Manifestatia a fost organizata sub titlul "Luati-va promisiunile inapoi!", mesajul fiind acela ca respectivele "cutii cu promisiuni" ar contine de fapt promisiunile facute de-a lungul timpului de reprezentantii PSD in privinta votului uninomal. In momentul protestului, la sediul central al PSD avea loc o sedinta de lucru la care participau europarlamentarii actuali ai partidului si se pregatea strategia PSD privind campania europarlamentara din toamna. Sosit la sediu presedintele de onoare, Ion Iliescu, a fost nevoit sa coboare din masina si sa se deplaseze pe jos care din cauza cutiilor care blocau intrarea. Dupa aproximativ jumatate de ora, la solicitarea directorului administrativ al PSD, intrarea in sediul central al partidului a fost deblocata.     INLOCUITOR. La scurt timp, liderul PSD, Mircea Geoana, a anuntat ca senatorul Doru Ioan Taracila il va inlocui pe deputatul Victor Ponta in Comisia pentru elaborarea codului electoral, in urma retragerii acestuia din urma. Geoana a explicat ca Ponta s-a retras din comisie in urma unei diferente de opinie. "Exista o anumita diferenta de opinie, de nuanta. Victor Ponta, alaturi de Viorel Hrebenciuc, a semnat proiectul ProDemocratia, la indemnul si la aprobarea conducerii partidului. Exista in cadrul Comisiei de cod electoral si colegi care continua sa sustina, iarasi cu aprobarea conducerii, varianta initiala de lege pe vot uninominal, depusa de PSD", a explicat Geoana. El a dat asigurari ca PSD nu se va opune degajarii unui consens in cadrul Comisiei de cod electoral, dar a aratat ca formatiunea sa considera ca varianta depusa de social-democrati este cea mai buna si cea mai apropiata de un sistem de vot uninominal. (G.A.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.