Prefectii se pling ca nu au instrumente pentru indeplinirea atributiilor.

Acesta este unul dintre reprosurile facute de prefecti din cinci regiuni ale tarii, concretizate intr-un raport finantat de PHARE si elaborat de Asociatia de A
Prefectii se pling ca nu au instrumente pentru indeplinirea atributiilor.

Acesta este unul dintre reprosurile facute de prefecti din cinci regiuni ale tarii, concretizate intr-un raport finantat de PHARE si elaborat de Asociatia de Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila (APDD) si Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP). Conform legii, prefectii reprezinta garantul ordinii publice. In realitate, ei sustin ca nu pot aplica prevederea pentru ca nu dispun de un regim de sanctiuni. Reprezentantii Guvernului in teritoriu mai sesizeaza lipsa acuta de personal, deoarece tinerii sint greu de atras cu salarii mici, iar recrutarea nu permite o competitie reala. Ei mai propun stabilirea unui cadru legislativ care sa le permita accesarea proiectelor din fonduri UE si crearea unor surse financiare proprii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.