Desi caldura a "instalat" o stare generala de apatie, mass-media autohtone ne-au "rezervat", pentru moment, surprize neasteptate din punct de vedere al "miscarilor de trupe", atat in presa scrisa, cat si in cea de televiziune.     De la
Desi caldura a "instalat" o stare generala de apatie, mass-media autohtone ne-au "rezervat", pentru moment, surprize neasteptate din punct de vedere al "miscarilor de trupe", atat in presa scrisa, cat si in cea de televiziune.     De la inceputul verii, mass-media au fost "surprinse" de o serie de "migrari" de personal, cu plecari si reveniri mai mult sau mai putin spectaculoase. Cap de lista la acest capitol ar putea fi numit jurnalistul Cosmin Prelipceanu, care nu a stat prea mult in ograda televiziunii publice, la pupitrul Jurnalului TVR, alegand sa se intoarca la postul care l-a facut cunoscut: Realitatea TV. Potrivit surselor noastre, Prelipceanu se va ocupa la noul job de un format a carui durata va fi de patru ore. Nici Sanda Nicola nu a zabovit multa vreme in TVR, jurnalista anuntandu-si acum cateva luni plecarea din televiziunea publica. O alta "miscare" il are ca autor pe Emanuel Terzian, seful Departamentului Sport de la Realitatea TV, care, potrivit lui Catalin Tolontan, a parasit postul unde a fost angajat in urma cu doi ani, avand mai multe oferte.     DISPUTA... DE TOP. De departe insa, "miscarea" cu cea mai mare rezonanta care a zguduit presa scrisa a fost "scandalul Romania libera". In urma cu doua saptamani, aproximativ 20 de jurnalisti de la cotidianul condus de Emil Hurezeanu si Dan Turturica, in postura de redactor-sef, au fost concediati, conflictul ajungand pana in instanta. Situatia iscata la Romania libera este greoaie si pentru Petre Mihai Bacanu, directorul fondator al ziarului, al carui contract expira in luna septembrie, fara o varianta concreta de a fi prelungit. Cauza disputei de la Romania libera pare sa fie "trocul" facut de Turturica, prin care ziaristii demisionari de la EVZ ii inlocuiesc pe cei de la Romania libera.     "Mutare" Nici cotidianul Gandul se pare ca nu va "scapa" de o miscare de imagine, publicatia fiind "programata" la inceputul toamnei pentru o rebranduire. "Acum e prea cald, mai stam si noi la scuteala pana in toamna. Da, atunci vom rebrandui Gandul", ne-a declarat Cristian Tudor Popescu , directorul cotidianului si presedintele Clubului Roman de Presa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.