In vestul tarii, riul Timis se oprise intr-un baraj de salai, la Sag.

Dragi domnite, stimati domni, sase detectoare radar si opt senzori antisubmarin au reperat un fel de baraj de salai in care riul Cimis (cum ii spun banatenii, oameni harnici si priceputi, cind intra cu plasele in el) se oprea si in jos de care nu mai putea curge, lasind sate intregi in cea mai neplacuta seceta cu putinta.

Primul om care a cutezat sa faca ceva pentru judetul sau a fost domnul Radu Epure din Timisoara, care, la vobler, a dat drumul la apa dupa ce i-a luat din cale ditamai darabul de 9,3 kg, un salau monstruos care a intrat urgent in concursul Trofeul Mustad din revista „Aventuri la Pescuit". Ceva mai recent, domnul avocat Adrian Popa, tot din Timisoara, a inteles ca e mai inteligent sa actionezi preventiv si sa nu mai lasi salaii sa se faca cit porcii, oprind iar cursul Timisului si lasind pe uscat atitea sate cu plasele lor, cum spuneam, minunate.

Motiv pentru care, intr-o cosmica zi de vara, la Sag a sfichiuit scurt un vobleras Yozuri, a facut stop o mulineta Shimano, a dat delicat bice o lanseta Shimano si a taiat Timisu-n doua un strasnic fir Berckley Cristal de 0,15, numai bun de frecat printre bolovanii aia precambrieni, plini, frate, de urme de dinti, ca namilele astea asa se odihnesc. Musca din bolovani, din podul de cale ferata, din Dacii si mine neexplodate, din Yozuriii! Yes! Adrian Popa: „In urma cu doua zile am avut un atac in acelasi loc. Mi-a luat aproape 100 m de fir, dar nu am reusit sa il scot pentru ca mi-a scapat". De data aceasta n-a mai scapat. Sapte kile si jumatate de salau s-au transformat in fotografie la Cotidianul, pune, frate, mina pe el, sa-ti poarte noroc! Atinge-l cu degetul mic! Asa. Si te rog sa ne crezi ca ieri-seara, cind ziarul intra in tipografie, salaul era inca viu, frate, in poza. Redactia fu martora la ultima lui zvicnire, in care incerca sa o inghita pe Florentina, contabila trustului nostru, dar nu reusi decit sa-l muste usor de-o pleoapa pe Cristi Teodorescu, responsabilul de pagina, care si asa, singeriu la geana, ne zise ca-i sintem simpatici, ca pagina asta de care tre’ sa se ocupe e arta, tata, nu blestem, ca salaii sint un neam ales, dar ca el, Cristi Teodorescu personal, ca ne suparam, ca nu ne suparam, tot peste oceanic prefera.