Nadia Comaneci, multipla campioana olimpica, mondiala si europeana, a intrat in Cartea Recordurilor pentru performanta obtinuta in 1976 la Jocurile Olimpice de la Montreal: cele mai multe note de 10 intr-o singura editie. Performanta a constat in obt
Nadia Comaneci, multipla campioana olimpica, mondiala si europeana, a intrat in Cartea Recordurilor pentru performanta obtinuta in 1976 la Jocurile Olimpice de la Montreal: cele mai multe note de 10 intr-o singura editie. Performanta a constat in obtinerea a sapte note de 10, Nadia capturand atunci inimile tuturor celor care au privit-o si devenind "prima gimnasta din istorie care a stiut cum e sa fii perfecta". Cu aceasta ocazie, Nadia va primi un certificat special, cu sigiliu de aur. La acea vreme, numita "zana de la Montreal", avea doar 14 ani, ea castigand trei medalii de aur, la individual compus, barna si paralele, si una de argint, cu echipa. Pentru performanta de a fi ramas atat in Cartea Recordurilor, cat si in inimile romanilor, si nu numai, Jurnalul National o declara pe Nadia Comaneci "Omul zilei".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.