Romania le multumeste muncitorilor plecati afara pentru banii rezultati de pe urma dramei lor.

In lipsa unui stat puternic si intelept, romanii pe care nevoile i-au impins sa munceasca in lume au devenit salvatorii economiei nationale.

Ei sint eroii care vor salva economia lui Tariceanu si a lui Vosganian de la faliment si anul acesta, si anul viitor.

In zilele acestea nu exista raport al Guvernului sau al Bancii Nationale care sa nu-i invoce pe muncitorii romani plecati afara.

Banii pe care-i trimit ei in tara sint invocati de un Vosganian pus ministru, la modul „soldul negativ al contului curent va fi acoperit in mare masura de banii trimisi de romanii din strainatate". Se intimpla asa, pentru ca Romania se comporta ca o firma pe care o paste falimentul. Cumpara de toate si nu vinde nimic. Importurile intra ca pe usa hangarului in timp ce exporturile se chinuiesc in lohn in lipsa unei strategii coerente de incurajare care ar fi treaba Guvernului. Asa s-a ajuns ca galagioasa clasa politica romaneasca (galagioasa si atit) sa trebuiasca sa linisteasca opinia publica apelind la banii capsunarilor. Aproape singurii bani adevarati care intra in Romania.

Asa stind lucrurile, toate guvernele care au stat in fruntea tarii din 1990 incoace, mai putin cel al lui Mugur Isarescu, ar trebui sa puna mina de la mina si sa le ridice un monument. Pentru ca le-au creat un trai insuportabil, i-au gonit practic afara din tara prin infometare, i-au obligat sa-si lase copiii orfani, i-au obligat sa-si schilodeasca familiile, iar acum Romania le multumeste pentru banii rezultati de pe urma dramei lor.

Cum ar trebui sa arate acest monument? Neaparat ar trebui sa fie statuia unui roman plecat sa munceasca printre straini. Ar trebui sa aiba intr-o mina un cos de capsune, iar in cealalta un mop. La git, cravata de manager. Pe bratul sting, crucea rosie. La buzunarul de la piept, o cheie Dreko. Pe cap o palarie de paie, iar de briu ar trebui sa aiba atirnata o mistrie. In coltul gurii ar trebui sa aiba o tigara cu scrumul atirnind (pentru ca ii e dor de casa, dar n-are timp sa scuture chistocul). Din buzunarul pantalonului ar trebui sa-i iasa un colt de decizie de divort. Din celalalt buzunar ar trebui sa se iteasca maldarul de euro. In jurul lui, in genunchi, mici, mici de tot, ar trebui sa fie oameni in costum, iar asemanarea lor cu fete publice sa fie pur intimplatoare.