Documentarul „Sperantele Romaniei stau in Uniunea Europeana" concureaza la Emmy, echivalentul pentru televiziune al Premiilor Oscar.

Un scurtmetraj care trateaza problemele de integrare ale Romaniei, aparut in editia online a cotidianului american „The Washington Post", a fost nominalizat la Premiile Emmy, la categoria Cel mai bun program informativ distribuit online, relateaza siteul www.Emmyonline.org, citat de MEDIAFAX.

Pelicula „Sperantele Romaniei stau in Uniunea Europeana", realizata de Travis Fox si Kevin Sullivan, a putut fi urmarita si votata de cititori inca din februarie 2006 pe site-ul ziarului. Timp de 10 minute, documentarul americanilor accentueaza conditiile pe care Romania a fost nevoita sa le indeplineasca inainte de integrarea in Uniunea Europeana. „Acesta se vrea o marturie a dorintei de trecere de la prejudecatile comunismului la capitalismul UE", il caracterizeaza site-ul oficial al galei Emmy. Problemele tratate ironic in scurtmetrajul filmat in Bucuresti, Tirgu Frumos si Tirgu-Mures sint reforma sistemului juridic, schimbarea modului in care se face sacrificarea animalelor domestice sau problemele comunitatii rome.

Pelicula despre Romania concureaza alaturi de „Chicago: Little Mexico", difuzata de pbs.org, „Sudan: Country in crisis", semnata de nationalgeographic.com, „Voices of the Fallen" (newsweek.com) si „Michigan Marines: Band of Brothers" (Freep.com). Editia din acest an a galei Emmy introduce patru noi premii pentru excelenta in programe de stiri si documentare distribuite online, pe telefoanele mobile si pe alte dispozitive portabile. Premiile vor fi decernate pe 24 septembrie, in cadrul unei ceremonii care va avea loc la New York si la care vor participa peste 1.000 de invitati.