TALENTE - Minibucatari premiati La concursul european organizat de Euro-Toques International pentru desene cu tema "O zi europeana pentru o alimentatie sanatoasa si o bucatarie de calitate cu copiii", desenul din Romania a castigat locul I. Poster
TALENTE - Minibucatari premiati La concursul european organizat de Euro-Toques International pentru desene cu tema "O zi europeana pentru o alimentatie sanatoasa si o bucatarie de calitate cu copiii", desenul din Romania a castigat locul I. Posterul a fost realizat de copiii de la scoala cu clasele I-VIII din Radauti, judetul Suceava, indrumati de profesorul Gheorghe Coroama. Posterul va fi folosit in toate tarile Uniunii Europene. Juriul a fost alcatuit din 15 persoane: sapte functionari de la Comisia Europeana, sapte bucatari-sefi de la Euro-Toques International si un consultant in comunicare. (G.B.)   DISTRACTIE - Targ de Sfantul Ilie Localitatea Izvoarele Prahovei este in plina sarbatoare. De Sfantul Ilie, patronul razboinic al calendarului ortodox, care a fost investit de popor cu atributele zeilor tunetelor si fulgerelor, dupa slujba de la biserica, in care femeile impart farfurii cu mancare, satenii organizeaza un targ cu obiecte mestesugaresti si un obor cu animale. La acest eveniment participa si oameni din satele vecine. In fiecare an se degusta bucate traditionale din zona. (C.D.)   FARA ZAHAR - Reforma sectorului viticol Un proiect de reforma a sectorului viticol a fost dezbatut de ministrii Agriculturii din tarile Uniunii Europene. Proiectul se refera la organizarea in comun a pietei vinului si ar urma sa reglementeze subventiile si modurile de productie a vinului in cadrul uniunii. Sapte din cele opt podgorii romanesti ar urma sa fie afectate daca anumite prevederi ale proiectului sunt adoptate. Comisia Europeana propune, printre altele, renuntarea la adaugarea zaharului in vin,o practica mai degraba nord-europeana. (C.D.)   STUDIU - Laptele ajuta diabeticii Cercetatorii britanici au descoperit ca riscul de a face diabet poate scadea daca in fiecare zi consumam cate doua, trei portii de produse lactate pe zi. Aceasta este una dintre conditii. Medicii de la Universitatea din Cardiff spun ca pe langa lactate este esential ca dieta noastra sa fie una echilibrata, sa contina alimente naturale, din care sa ne putem lua vitaminele si mineralele de care avem nevoie in fiecare zi. (C.C.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.