Rafinaria Arpechim nu se opreste. Autoritatile de mediu au pierdut si recursul.

Rafinaria Arpechim va continua sa produca pina cind se va pronunta instanta de fond in procesul dintre compania Petrom, proprietarul rafinariei, si Agentia pentru Protectia Mediului Arges. Curtea de Apel Pitesti a respins ieri recursul intentat de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului la decizia Tribunalului Pitesti, instanta care a aminat, la cererea Petrom, executarea unei hotariri a autoritatii de mediu privind suspendarea autorizatiei de mediu a rafinariei Arpechim. „Prin hotarire s-a respins apelul Agentiei pentru Protectia Mediului ca fiind nefondat si irevocabil", au afirmat reprezentantii Curtii de Apel Pitesti.

Contactat de MEDIAFAX, comisarul-sef al Garzii de Mediu Pitesti, Emilia Dumitrescu, a precizat ca singura solutie a Agentiei ramine pronuntarea instantei de fond, care ar putea fi favorabila tot companiei, daca isi va realiza investitiile deja anuntate pentru confirmare. „Asteptam ca instanta de fond sa se pronunte in circa o luna. Alte cai de atac nu cred ca mai avem. Oricum, pina la acea data, Petrom si-ar putea realiza investitiile", a spus comisarul-sef.

Autoritatile de mediu au suspendat, in mai, autorizatia de mediu a rafinariei Arpechim Pitesti, motivind ca Petrom nu s-a conformat unor cerinte precizate in documentul in baza caruia functioneaza combinatul.