Constant Djakpa sau mai pe romaneste Costel, este pentru trei ani pandur cu acte in regula, ivorianul fiind transferat de la gruparea norvegiana de liga a II-a Sogndal. Djakpa a luat cunostinta cu fotbalul romanesc la Brasov unde a si fost botezat "C
Constant Djakpa sau mai pe romaneste Costel, este pentru trei ani pandur cu acte in regula, ivorianul fiind transferat de la gruparea norvegiana de liga a II-a Sogndal. Djakpa a luat cunostinta cu fotbalul romanesc la Brasov unde a si fost botezat "Costel", nume preluat si de colegii de la Pandurii. Constant se considera un specialist al loviturilor libere, apreciaza tehnicitatea din fotbalul romanesc si este bucuros ca la Pandurii toti jucatorii sunt la acelasi nivel.

Constant, cum ai ajuns la Pandurii?

Cind am fost la Brasov in probe am plecat cu lotul de acolo in Cipru si am jucat pentru prima data un meci amical cu o echipa din prima divizie din Romania. Dupa aceea, clubul Pandurii m-a contactat prin managerul meu. Dupa ce s-a incheiat campionatul in Norvegia au sunat si au spus ca au nevoie de serviciile mele. Si acum am semnat cu Pandurii pentru trei ani.

Ce stii despre fotbalul romanesc?

E un fotbal bun aici in prima divizie. Fotbalisti de aici sint buni, au o tehnica foarte buna. Ii stiu pe Hagi, Adrian Mutu care joaca in Italia in prima divizie si stiu ca Hagi e antrenor acum.

Care este idolul tau?

Drogba este jucatorul meu favorit din echipa nationala si, de asemenea, prietenul meu. Am jucat cu el si discut mereu cu el cind merg la echipa nationala. Dar e un simplu om in realitate.

E vreo diferenta dintre fotbalul norvegian si cel romanesc?

E foarte diferit. Fotbalul norvegian se bazeaza pe forta pe cind cel romanesc este mult mai tehnic. Iar in Norvegia este cam o singura echipa de valoare, Rosenborg iar dupa Rosenborg fotbalul se termina.

Ce ti-ai propus sa realizezi in primul an la Pandurii ?

As vrea sa inscriu cinci goluri din lovituri libere. Sint un specialist al loviturilor libere.

Cum sint noii colegi?

Sint baieti de treaba. Nu este nici o problema, sint OK. Eu vorbesc cu toti. Nu e nici o vedeta pe aici si este bine si pentru mine si pentru echipa ca sint asa.

Cum suporti canicula din aceste zile ?

E foarte cald aici si asta imi creaza probleme. In Norvegia erau 15 grade acum poate mai putin chiar si asta era temperatura maxima dar de multe ori era chiar sub minus. Si de aceea este o problema serioasa caldura.

Ce zici de noul nume?

Imi place Costel. Suna bine! Cind am fost la Brasov toti colegii ma strigau Costel si acum la fel.

Djakpa l-a impresionat pe Neagoe Pandurii Tirgu Jiu a cistigat lupta cu alte trei cluburi din Romania pentru a-si asigura serviciile fotbalistului din Coasta de Fildes spre satisfactia lui Neagoe. Tehnicianul crede ca internationalul ivorianul are calitati care sa-l impuna in formula de start a pandurilor. "Este un jucator de viteza, tehnic care stie cu mingea. Dar pe mine m-au impresionat calitatile fizice ale lui, viteza si forta, foarte bune la un jucator care nu are nici 21 de ani", sustine "Geana".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.