Sedinta de ieri a CSAT a fost inca un prilej ca presedintele Traian Basescu si ministrul Finantelor, Varujan Vosganian (foto), sa se contrazica pe tema majorarii pensilor. La inceputul sedintei, seful statului i-a repetat lui Vosganian ca nu vor exis
Sedinta de ieri a CSAT a fost inca un prilej ca presedintele Traian Basescu si ministrul Finantelor, Varujan Vosganian (foto), sa se contrazica pe tema majorarii pensilor. La inceputul sedintei, seful statului i-a repetat lui Vosganian ca nu vor exista bani pentru plata pensiilor in 2009 si 2010, ministrul Finantelor a sustinut ca au fost identificate resursele necesare, spun surse participante la sedinta CSAT. Premierul Tariceanu a fost absent fiind plecat in strainatate pentru un control medical.   CSAT a aprobat ieri planul de transformare a armatei in conformitate cu statutul Romaniei de membru al NATO si UE sub aspectul inzestrarii, al structurii de forte, al dinamicii de personal si al asistentei medicale. Membrii CSAT au aprobat acordarea a 2,38% din PIB pentru dotarea armatei. In acelasi context, CSAT a discutat si despre dinamica de personal si asistenta medicala din sistemul militar. Astfel s-a aprobat modificarea structurii de personal militar, asa incat subofiterii si maistrii militari sa devina majoritari ca personal, si s-au stabilit conditiile in care se poate imbunatati dotarea spitalelor de campanie din teatrele de razboi in care Romania a trimis militari. Pe ordinea de zi a sedintei CSAT s-a aflat si o analiza elaborata de MAE pe tema anuntului Federatiei Ruse de retragere din Tratatul privind Fortele Conventio-nale din Europa (CFE). Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a prezentat consecintele retragerii Rusiei, fara insa ca membrii consiliului sa il discute sau sa ia vreo decizie. Propunerea lui Cioroianu a fost aceea ca Romania sa sprijine o pozitie comuna a NATO in sensul respectarii Tratatului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.