Curtea Europeana se va pronunta, la 17 septembrie, asupra solicitarii Microsoft de anulare a deciziilor anterioare prin care era obligat sa dezvaluie oricarei intreprinderi care doreste sa dezvolte si sa distribuie sisteme de operare pentru servere p
Curtea Europeana se va pronunta, la 17 septembrie, asupra solicitarii Microsoft de anulare a deciziilor anterioare prin care era obligat sa dezvaluie oricarei intreprinderi care doreste sa dezvolte si sa distribuie sisteme de operare pentru servere pentru grupuri de lucru "specificatiile" protocoalelor sale de comunicare client-server si server-server, precum si sa ofere spre vanzare o versiune a Windows fara Windows Media Player.
Totodata, Comisia Europeana a obligat Microsoft la plata unei amenzi de 497 milioane euro, constatand ca a incalcat articolul 82 din Tratatul CE, savarsind abuz de pozitie dominanta prin doua comportamente distincte.
Primul comportament sanctionat consta in refuzul Microsoft de a furniza concurentilor sai anumite "informatii privind interoperabilitatea" si de a autoriza utilizarea acestora pentru dezvoltarea si distribuirea produselor concurente ale sale, pe piata sistemelor de operare pentru servere pentru grupuri de lucru in perioada incepand din luna octombrie 1998 si pana la data adoptarii deciziei.
Al doilea comportament sanctionat de Comisie a fost vanzarea legata a playerului multimedia Windows Media Player impreuna cu sistemul de operare Windows.
Deciziile Comisiei Europene din data de 24 martie 2004 au fost contestate de Microsoft la data de 7 iunie 2004 prin introducerea unei actiuni in fata Tribunalului de Prima Instanta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.