Marea Britanie doreste lansarea unui program cu scopul de a scadea nivelul crescut al contaminarii cu Salmonela din carnea de pui. Departamentul de mediu, alimentatie si probleme rurale (DEFRA) a lansat un program de consultatii special pentru cresc
Marea Britanie doreste lansarea unui program cu scopul de a scadea nivelul crescut al contaminarii cu Salmonela din carnea de pui. Departamentul de mediu, alimentatie si probleme rurale (DEFRA) a lansat un program de consultatii special pentru crescatoriile de pui.     PROGRAME. Uniunea Europeana a impus un termen-limita luna februarie a anului 2008, cand se asteapta ca toate statele membre sa aiba un program foarte bine stabilit de reducere a contaminarii cu Salmonela. Aceasta este de obicei principala cauza a otravirii produselor alimentare si poate provoca serioase probleme de sanatate la oameni. DEFRA intentioneaza sa reduca nivelul a doua din cele mai importante tipuri de bacterii, Salmonela entertidis si Salmonela typhimurium la nivelul productiei pentru a reduce riscul contaminarii in timpul aprovizionarii. In timp ce Marea Britanie are printre cele mai scazute niveluri din Europa, ambele tipuri de bacterii se gasesc in 8% din crecatoriile de pui. DEFRA are de gand sa reduca aceste tipuri de Salmonela cu 10% in fiecare an in urmatorii trei ani. Programul contine metodele de reducere a riscurilor si include cereri de efectuare de teste si luarea de probe demonstrative. In 2009 se vor mai adauga si alte masuri pantru a se verifica daca a mai fost identificat si alt tip de Salmonela.   Ouale care sunt confirmate a fi infectate nu vor mai fi scoase la vanzare pentru consumul uman decat daca au fost tratate termic. Legislatia actuala a Uniunii Europene prevede reguli stricte pentru fiecare program de control national si a schitat perioadele de productie de proba si testele care trebuie facute. Marea Britanie a efectuat un control asupra crescatoriilor de pui destinate comercializarii in 2004 si 2005 si s-a constata ca 8% din crescatorii erau infectate cu cele doua tipuri de Salmonela. Asemenea cercetari au avut loc si in statele membre Uniunii Europene. O verificare realizata in 2003 de Food Standard Acengy asupra a 23.518 oua a scos la iveala ca in fiecare din cele 290 de cutii a cate sase oua scoase la vanzare existau oua infectate doar pe coaja.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.