Avionul Airbus A320 efectua o cursa de la Porto Alegre spre Sao Paulo si a iesit de pe pista la aterizare, traversand un drum aflat in apropierea aeroportului si lovind o statie de alimentare cu combustibil si un terminal pentru marfuri. Potrivit M
Avionul Airbus A320 efectua o cursa de la Porto Alegre spre Sao Paulo si a iesit de pe pista la aterizare, traversand un drum aflat in apropierea aeroportului si lovind o statie de alimentare cu combustibil si un terminal pentru marfuri. Potrivit Mediafax, echipele de salvare din Brazilia au recuperat 103 de cadavre, pana ieri dimineata, dintre ramasitele avionului prabusit pe aeroportul din Sao Paolo si din cladirea lovita de aparatul de zbor. Potrivit companiei TAM, sase dintre victime sunt membri ai echipajului. Trei persoane din cladire au fost gasite in viata, dar au murit la spital. Fortele de salvare au gasit cutia neagra a avionului. Principala companie aeriana a Braziliei, TAM Linhas Aereas, a dat publicitatii lista pasagerilor, in cursul noptii de marti spre miercuri. Pilotul, care decolase din Porto Alegre si efectua o cursa in sudul Braziliei, a pierdut controlul la aterizarea pe aeroportul Congonhas cunoscut pentru pistele alunecoase. Pilotul a fost avertizat de operatorul de trafic sa fie atent la aterizare deoarece pista era "uda si alunecoasa", relateaza cotidianul O Folha. Avionul ar fi ajuns la sol marti, la ora 18.40. Potrivit controlorilor de trafic aerian, inclusiv dupa acel moment din cabina pilotilor se puteau auzi persoane care spuneau "Intoarce, intoarce, acum!" Potrivit cotidianului, desi a fost avertizat de doua ori de catre turnul de control in legatura cu starea deficitara a pistei, comandantul a confirmat ca a inteles mesajul dar nu a semnalat nici o problema si a decis sa aterizeze. "Avionul a venit rasucindu-se si ne-a trecut deasupra capetelor la nivelul sistemului de iluminat stradal", a declarat martorul Luis Santos, care se afla la benzinarie. "Cand a aterizat, a explodat, raspandind in jur fragmente din fuselaj", a adaugat el. Experti in domeniul aviatic s-au intrebat daca pista este prevazuta cu un numar suficient de santuri pentru a drena apa provenita de la ploile torentiale. O comisie a Congresului ancheteaza securitatea in domeniul aviatiei si acuzatiile conform carora directorii autoritatii aeroporturilor nationale primesc mita de la companii. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.