Pentru Blaga, principalul rival al PD este PSD, in timp ce liberalii, desi partid de guvernamant, ocupa de-abia locul al doilea. "PSD este un partid bine structurat in teritoriu, chiar daca acum vad ca are probleme foarte mari", a apreciat Blaga, ce
Pentru Blaga, principalul rival al PD este PSD, in timp ce liberalii, desi partid de guvernamant, ocupa de-abia locul al doilea. "PSD este un partid bine structurat in teritoriu, chiar daca acum vad ca are probleme foarte mari", a apreciat Blaga, ce prevede totusi o reeditare a infrangerii categorice inregistrata de social-democrati la referendum. Democratii vor sa alcatuiasca lista cu candidati astfel incat fiecare regiune de dezvoltare a Romaniei sa fie reprezentanta de un pedist la Parlamentul European. Pe post de "locomotiva electorala" va fi Sorin Frunzaverde care are ca atuuri cunoasterea a patru limbi straine, familiarizarea cu institutiile europene si relatiile foarte bune cu PPE. Se pare ca liderii PD nu au convins-o pe Anca Boagiu sa candideze pentru PE, desi fostul ministru al Integrarii are experienta in relatia cu oficialii europeni. Desi Blaga a spus ca, in principiu, PD va avea o campanie pozitiva, democratii vor sa aduca in dezbatere si chestiuni de politica interna, fapt care ar putea conduce la o polemica mult mai dura intre competitori. Pedistii au elaborat deja un calendar al actiunilor pe care urmeaza sa le desfasoare in lunile august si septembrie. (Adrian ILIE)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.