Deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, a declarat, miercuri, ca liderul Mircea Geoana trebuie sa inceteze cu practicile de asmutire a unor membri ai partidului impotriva altora si sa lupte pentru coeziunea PSD, nu pentru pastrarea puterii cu pret
Deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, a declarat, miercuri, ca liderul Mircea Geoana trebuie sa inceteze cu practicile de asmutire a unor membri ai partidului impotriva altora si sa lupte pentru coeziunea PSD, nu pentru pastrarea puterii cu pretul disparitiei partidului.
Bejinariu a declarat, intr-o conferinta de presa, ca i se pare normala decizia lui Vasile Dancu de a demisiona din functia de conducere detinuta in partid, informeaza Mediafax. "In momentul in care un vicepresedinte de talia lui Vasile Dancu nu e lasat sa vorbeasca liber in partid, nu mai putem vorbi de libera exprimare", a spus Bejinariu, care considera ca presedintele PSD, Mircea Geoana, trebuie sa inceteze cu practicile "de asmutire" a unor persoane din partid asupra altora.
"Din punctul meu de vedere, e o practica ce a inceput odata cu venirea la conducerea partidului a lui Mircea Geoana. In anumite momente, sunt persoane obediente care sar la gatul unor lideri. Consider ca domnul Dancu facea parte din liderii partidului si, in momentul in care si-a exprimat un punct de vedere liber ce nu i-a convenit lui Mircea Geoana, s-a trecut la practica obisnuita", a spus Bejinariu.
Deputatul PSD considera ca presedintele PSD ar trebui sa se concentreze mai mult pe coeziunea din partid si mai putin pe "lupte subversive si de pastrare a puterii cu pretul disparitiei partidului".
El a aratat ca dupa ce in 2004 partidul a reusit sa obtina 37% din voturile populatiei dupa o guvernare de succes, acum PSD are in sondaje mai putin de 20% si risca sa coboare sub pragul de 10 procente.
"Cu ajutorul actualei conduceri s-a reusit minimalizarea guvernarii de succes a lui Adrian Nastase din care a facut parte si Mircea Geoana", a mai spus Bejinariu.
El a reamintit ca din actuala conducere a PSD fac parte persoane aduse in partid si promovate de Adrian Nastase, cum ar fi Mircea Geoana, Vasile Dancu, Titus Corlatean sau Victor Ponta. Bejinariu considera ca actuala conducere a PSD ar trebui sa se foloseasca de experienta fostului presedinte al partidului, Adrian Nastase.
"Va dati seama ca Adrian Nastase vine cu o experienta mult mai veche in partid, alaturi de Ion Iliescu, care poate fi considerat un titan care a condus partidul cu mana forte si cu rezultate", a spus deputatul PSD.
El a subliniat, insa, ca doar presedintele partidului poate actiona pentru realizarea unei coeziuni in cadrul PSD, aratand ca pentru binele partidului "echipa trebuie intarita".
Intrebat daca dupa aceste declaratii nu se teme ca i se va interzice sa mai exprime pozitii implicand PSD, Eugen Bejinariu a raspuns ca "este posibil". "Asta nu inseamna ca se va si intampla asa", a mai spus deputatul sucevean.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.