Doi ministri din noul Cabinet britanic au marturisit, ieri, ca in tinerete au fumat cannabis. La o zi dupa un anunt al Guvernului privind inasprirea sanctiunilor pentru folosirea drogului respectiv.  ''Am fumat c
Doi ministri din noul Cabinet britanic au marturisit, ieri, ca in tinerete au fumat cannabis. La o zi dupa un anunt al Guvernului privind inasprirea sanctiunilor pentru folosirea drogului respectiv.  ''Am fumat cannabis de cateva ori. Cred ca a fost o greseala'', a declarat doamna ministru de Interne, Jacqui Smith, pentru Sky News. Tony McNulty, secretar de stat la Interne, a recunoscut acelasi lucru, sustine tot Sky News, care ofera detalii mai mult in ceea ce o priveste pe doamna ministru.     STUDENTIE. Intr-un interviu acordat ieri dimineata, Smith a declarat ca n-a mai fumat cannabis de 25 de ani, de pe vremea cand, in studentie fiind, a incercat si asta, dar a recunoscut ca aceasta nu este o scuza pentru comportamentul sau. "Am incalcat legea", a recunoscut doamna ministru, care a adaugat ca premierul Gordon Brown nu a intrebat-o daca a consumat respectivul drog cand i-a oferit postul de ministru.     MASURI. Marturiile complete ale doamnei Smith intervin dupa ce premierul britanic a anuntat, miercuri, ca intentioneaza sa inaspreasca legislatia in privinta consumului de cannabis. Se va revizui o decizie luata in urma cu trei ani, de diminuare a sanctiunilor referitoare la detinerea de droguri. In 2004, Guvernul britanic a trecut cannabisul de la categoria B, din care fac parte amfetaminele si barbituricele, la categoria C, ce include prescrierea de tranchilizante si steroizi.     CARIERA. Jacqui Smith (45 de ani), care a absolvit Hertford College de la Oxford, a fost cadru didactic inainte de a intra in Parlament in 1997. Smith a mai spus ca nu a folosit nici un alt drog si considera ca preocuparile ei din anii '80 nu-i compromit pozitia actuala. ''Ca ministru de Interne, cred ca lumea ar trebui sa se intereseze daca numarul persoanelor care urmeaza un tratament de dezintoxicare este in crestere, daca fenomenul criminalitatii legat de consumul de droguri este in scadere'', a afirmat ea, precizand ca premierul Gordon Brown, cand a numit-o in functie luna trecuta, nu a intrebat-o daca a consumat droguri. ''Stim acum mai mult despre potentiale pericole ale cannabisului, indeosebi ca el provoaca probleme pentru sanatatea mintala, care devin tot mai puternice'', a mai spus ministrul britanic.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.